”Champagne is for fun”
― Nicolas Feuillatte

Samppanja

Mitä samppanja sitten on? Samppanja (ransk. champagne) on Champagnen alueelta tuleva kuohuviini, joka on kaikkien muiden kuohuviinien esikuva. Vain Champagnen alueelta tulevaa kuohuviiniä saa kutsua samppanjaksi, eli kaikki samppanja on kuohuviiniä, mutta kaikki kuohuviini ei ole samppanjaa.

Samppanjalla on monta roolia. Se istuu merkittäviin, ainutkertaisiin tapahtumiin, mutta myös tilanteisiin, jotka halutaan nostaa irti arjesta. Samppanjan käyttöön liittyykin paljon perinteitä, tähtihetkiä ja niiden synnyttämiä tarinoita. Herkkusuiden käytössä samppanjaa on aina kulunut. Samppanja on aina varma hienojen illallisten aperitiivi. Se on myös itseoikeutettu hienojen alkuruokien, kuten esimerkiksi mädin, kaviaarin, hanhen- ja ankanmaksan kumppani. Samppanjaa pidetään myös ainoana juomana, jota voi nauttia läpi koko aterian.

Champagne is for fun!

Tämä Nicolas Feuillatten lausahdus kuvaa hyvin hänen seikkailurikasta matkaansa New Yorkista Tunisian ja Australian kautta samppanjan synnyinseuduille Eperney´hin.

Historia

Nicolas Feuillatte syntyi Pariisissa 1928 vahvaan liikemiessukuun. Nicolas Feuillatte loi uransa alun perin pikakahvin parissa, erikoisosaamisenaan kahvin ja kaakaon tuonti. Feuillatte toimi myös diplomaattina Afrikassa ja hän oli tuttu näky New Yorkin seurapiireissä. New Yorkin jetset kokoontui mielellään hänen Central Parkin vieressä sijaitsevaan kattohuoneistoonsa. Mukana juhlivat muun muassa Sophia Loren, Jackie Kennedy-Onassis, Shirley MacLaine, Yves Saint-Laurent ja Lauren Bacall.

Nelikymppisenä Feuillatte halusi muutoksen elämäänsä, ja muutti Australiaan valokuvauksen innoittamana. Perintö Ranskasta muutti kuitenkin jälleen hänen elämänsä: vuonna 1972 hän peri 12 hehtaaria parasta maata Champagnesta, samppanjan tuotantoalueelta.

Feuillatte tuotti samppanjaa ensin vain ystävilleen. Vuonna 1976 hän perusti yrityksen, Champagne Nicolas Feuillatten, luottaen kuuluisien ystäviensä apuun markkinoinnissa. Vuonna 1986 Feuillatte ja viljelijöiden yhteenliittymä Centre Vinicole de la Champagne (CVC) yhdistyivät. Tämä takasi Feuillattelle laadukkaiden rypäleiden saamisen ja laajemmat resurssit. Feuillatten voittokulku samppanjamarkkinoilla alkoi.

Tällä hetkellä Champagne Nicolas Feuillatte on kotimaansa Ranskan myydyin ja suosituin samppanja, sekä koko maailman kolmanneksi suosituin samppanja. Suomessa Champagne Nicolas Feuillatten suosio on kasvanut huimasti viime vuosina.

Kaikki myynnissä olevat Nicolas Feuillatten samppanjat löydät tästä

54,91 €
alko
Erittäin kuiva
75 cl
Ranska
49,91 €
alko
Erittäin kuiva
75 cl
Ranska
44,99 €
alko
Erittäin kuiva
75 cl
Ranska
39,98 €
alko
Puolimakea
75 cl
Ranska
41,90 €
alko
Erittäin kuiva
75 cl
Ranska
89,99 €
alko
Erittäin kuiva
150 cl
Ranska
47,90 €
alko
Erittäin kuiva
75 cl
Ranska
117,90 €
alko
Erittäin kuiva
75 cl
Ranska
54,91 €
alko
Erittäin kuiva
75 cl
Ranska
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email