Argentiinalainen punaviini – Chakana Nuna

Nuna on Chakanan suurin viinitarha ja samalla Argentiinan suurin sertifioitu luomutila. Muinaisella Quechuan paikalliskielellä Nuna tarkoittaa sielua. Rypäleet kasvavat hiekka-hiesu-maaperässä, jossa on jonkin verran kalsiumkarbonaatin peittämiä kiviä. Tarhoilla yön ja päivän lämpötilaerot ovat suuria, viileät yöt säilyttävät raikkaan hapokkuuden viineissä. Chakana Nuna Vineyard Cabernet Franc -viini käy villihiivalla betonitankissa, jonka jälkeen kypsytys tapahtuu 500 litran käytetyissä, ranskalaisissa tammitynnyreissä 10 kuukauden ajan.

Tuottaja Chakana

Chakanaristi

Jo Pelizzattin suvun muinaiset esi-isät viljelivät viiniä Italian Valtellinassa. Perhe perusti Chakanan vuonna 2002 Chilen Mendozaan, Agrelon parhaille kasvupaikoille. He tekevät viinejä, jotka tuovat esiin Andien maaperän todellisen potentiaalin. Lisäksi heillä on tarhoja Gualtallaryssa sekä Paraje Altamira Uco Valleyssa.
Vuonna 2012 Chakana aloitti konversion luomu- ja biodynaamiseen tuotantoon. Demeter -sertifikaatti myönnettiin vuosikerrasta 2016 alkaen. Lisäksi heillä on Fair for Life reilun kaupan -sertifikaatti.

Viinit tehdään mahdollisimman luonnonmukaisesti. Ne saavat käydä luonnonhiivoilla, sulfiitteja käytetään minimaalisesti ja viinin ikäännyttäminen tapahtuu hengittävissä astioissa, kuten betonitankit ja suuret tammitynnyrit. Chakanan viinejä on palkittu laajalti maailman tunnetuimpien viinikriitikoiden toimesta.

Andien alueella Quitosta Mendozaan toistuu rakennuksissa ja esineistössä sama muinainen Chakana-symboli. Siitä saatiin idea tuotesarjan nimeksi. Chakana tulee Quechuan kielestä. Tämä neliönmuotoinen ristisymboli edusti niin Etelän Risti -tähtimuodostelmaa, kuin myös kivimuodostelmia, joilla inkat ohjasivat vettä kastelukanaviinsa. Symboli on edustanut mystiikkaa ja maapallon salaista elämää ilman, veden ja maaperän kiertokulussa.

14,50 €
alko
Täyteläinen
75 cl
Argentiina
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email