Kategoria Kuohuviini

HS:n sokkotestin paras cava –
Parés Baltà Brut B

Cavoilla on pitkä historia Parés Baltàn perheyrityksessä Espanjan Penedésissä. Ne olivat ensimmäisiä viinejä mitä Parés Baltàn viinikellareissa pullotettiin. Cava-kuohuviinit valmistetaan Espanjassa ja suurin ero esimerkiksi Italiassa valmistettaviin Proseccoihin on sen valmistustavassa. Kaikki cavat valmistetaan perinteisellä kuohuviinimenetelmällä eli toinen käyminen, joka tuottaa viiniin sen kuplat, tapahtuu pullossa. Samaa menetelmää käytetään myös samppanjan valmistuksessa. Pullokäymismenetelmällä kuplat ovat usein hienostuneempia.

Toinen samankaltaisuus cavan ja samppanjan välillä on rypälelajikkeiden sekoitus, mikä antaa niille moniulotteisen maun.  Suurin osa cavasta valmistetaan Penedésin alueella Espanjassa ja sen runkona toimivat paikalliset rypäleet macabea, parellada ja xarel-lo.

Koko Parés Baltàn tuotanto on sertifioitua luomutuotantoa ja viinit ovat myös vegaaneille sopivia. Tuotanto toteutetaan biodynaamisesti.

Lue lisää Alkon sivuilta >>

Parés Baltàn viinitalo on perustettu jo vuonna 1790 ja se on edelleen perheyritys. Cusiné Carolin perheen viinitarhat sijoittuvat viiteen kylään noin 10 kilometrin päähän Välimerestä, Penedèsin vaihtelevaan maastoon, laaksoihin ja vuoristoon. Tarhat sijaitsevat hyvin vaihtelevasti eri korkeuksilla merenpinnasta, 176 – 749 metrin välillä ja lisäksi niiden välissä on korkeita kukkuloita, minkä ansiosta viinejä viljellään niin välimerellisessä kuin mannerilmastossakin sekä niiden välimuodossa. Parés Baltà viljelee neljäätoista eri rypälelajiketta. Huolellisilla valinnoilla he saavat aikaan luonteikkaita, suuria viinejä. Talvisin yli tuhat lammasta laiduntaa viiniviljelmillä, joten keinotekoista lannoitusta ei tarvita. Koko Parés Baltàn tuotanto on sertifioitua luomutuotantoa ja viinit ovat myös vegaaneille sopivia. Tuotanto toteutetaan biodynaamisesti.

Samantyylisiä postauksia

Start typing and press Enter to search