Kategoria Valkoviini

Kulma – Keittiö & Baari järjesti 11.10. yhteistyössä Joan Cusine Carolin eli Parés Baltàn viinien tuottajan kanssa ikimuistoisen illan laatuviinien parissa.

Kulma – Keittiö & Baari on Torpparinmäen sydän, joka tarjoaa lähiasukkaille (ja miksei kauempaakin saapuville) ikimuistoisia elämyksiä. Ravintolan keittiömestarit loihtivat jatkuvasti erinomaisen tasokasta tarjoiltavaa yhdistettynä upeisiin viineihin. Keittiössä pyritään aina käyttämään mahdollisimman paljon kotimaisia raaka-aineita ja lähituottajia. Menusta löytyy tavallisesti aina burgerista – hienompiin jaettaviin ruokiin.

Kulma – Keittiö & Baari on ravintolana erinomainen, lisäksi paikan tapahtumapuoli on myös erittäin mielenkiintoinen ja monipuolinen. Viikko sitten järjestetyn viinintekijän illallisen myötä vieraat pääsivät kokemaan Espanjalaiset Parés Baltàn luomuviinit itse viinien tuottajan johdattamana. Joan Cusine Carolin rakkaus Suomea kohtaan on herkistävää. Kyseinen herra on nähty monesti Suomessa kertomassa laadukkaista viineistä ja rakkaus Suomea kohtaan ilmentyy myös heidän tuottamien viinien kautta. Erinomainen esimerkki tästä on Savia Viva Cava, jonka tuotannon ideana on saada pullotettua suomalaisuus viiniksi. Viinisarjan etiketeissä on kauniita kuvia muun muassa Helsingin tuomiokirkosta, Ravintola Kappelista ja raitiovaunusta.

Kulman ammattimaiset keittiömestarit loihtivat viinintekijän illalliselle herkullisen menuun:

Limepippuri lohi, kukkakaali & tillipestopaahdettua saaristolaisleipä murua (L) Viininä: Blanc de Pacs (DO Penedès)

Kurpitsacappuccino & paahdetut kurpitsansiemenet (L, G) Viininä: Cosmic (DO Penedès)

Chilisuklaa ankkaa, mannapolentaa & fritattua bataattia (L) Viininä: Mas Elena (DO Penedès) 

Hirvi Wellington perunajuureskakku & karpalokastike (L) Viininä: Gratavinum (DOQ Priorat)

Vadelmagranite & valkosuklaa kaurakeksiä & marenkia (VL) Viininä: Honey Moon (DO Penedès)

Parés Baltàn viinitalo on perustettu jo vuonna 1790 ja se on edelleen perheyritys. Cusiné Carolin perheen viinitarhat sijoittuvat useampaan kylään noin 10 kilometrin päähän Välimerestä, Espanjan Penedèsin vaihtelevaan maastoon, laaksoihin ja vuoristoon. Tarhat sijaitsevat vaihtelevasti 176-749 metrin korkeudella merenpinnasta. Tilan viinit tuotetaan sertifioidusti luomuna ja viinitarhoja hoidetaan biodynaamisin periaattein. Talvisin yli tuhat lammasta laiduntaa viljelmillä, joten keinotekoista lannoitusta ei tarvita. Tila sai virallisen ekoviini-sertifikaatin vuonna 2004. Savia Viva on Parés Baltàn nuorin tuoteperhe Penedèsin alueelta. Myös Savia Viva -viinit ovat sertifioitua luomutuotantoa.

Seuraa mitä kaikkea mielenkiintoista Kulmassa tulee tapahtumaan heidän aktiivisen Facebook sivuston kautta: https://www.facebook.com/kulmakeittiojabaari/

Löydät itse ravintolan osoitteesta: Lainlukijantie 12
00690 Helsinki (www.kulmakeittiö.fi)

Recent Posts

Start typing and press Enter to search