Kategoria Valkoviini
Wolfberger (w2) Alkoista hintaan: 14,39€

Taiteiden yö on Helsingissä iso vuotuinen tapahtuma, jolloin Helsingin katukuva muuttu kulttuurin ja taiteen leikkikentäksi. Tapahtuma järjestettiin jo 30. kerran tänä vuonna 23.8. Tapahtuma sai Helsinkiläiset liikkeelle ja tutustumaan mitä eriskummallisiin ilmiöihin ja teoksiin. Yksi näistä oli Stockmannin näyteikkunassa järjestetty rapujuhla.

Rapuhjuhlan tarjosi 10:lle onnekkaalle viinintuottaja Wolfberger ja Stockmann Herkku

Viineistä pääroolia näytteli tietenkin klassisen Alsacen alueen Wolfbergerin tuottamat kuohuviini ja valkoviini. Alkumaljana vieraat saivat upeista magnum kokoisissta pulloista. Alkumaljana toiminut Crémant d’Alsace Brut – kuohuviini on kuiva, hedelmäinen, raikkaan hapokas ja laadukas kuohuviini kaikkeen juhlaan. Hienostuneena juomana Wolfberger Crémant d´Alsace Brut kohottaa tunnelmaa niin häissä ja muissa perhejuhlissa kuin virallisissa tilaisuuksissakin. Samppanjan laatua ja arvokkuutta kohtuullisella hinnalla.

Itse rapujen kanssa, vieraille tarjoiltiin Wolfbergerin (W2), joka on kuiva, mutta samalla runsaan hedelmäinen, tasapainoinen ja tyylikäs. Hyvää hedelmäisyyttä tasapainottaa raikas hapokkuus, joka jättää suuhun virkistävän jälkimaun. Wolfberger (W2) on hieno kumppani tyylikkäille mereneläville ja kalaruoille. Runsaassa hedelmäisyydessään ja raikkaassa hapokkuudessaan se kestää myös rasvaisempaa ja savustettua kalaa ja kermaisiakin kastikkeita.

Menu ikkunassa oli kokonaisuudessaan: 

Alkumalja

Rapuja ja paahtoleipää

Wästerbotten piirakkaa ja salaattia

Sesongin marjoja

Tunnelma oli katossaan, kun osallistujat lauloivat juomalauluja ja isännät viihdyttivät kertomuksillaan viineistä ja ruuista. Rapujuhlien suurin ilo on kuitenkin aina ihmiset, mutta oikeat tarjoilut tekevät tapahtumasta ikimuistoisen. 

Recent Posts

Start typing and press Enter to search