Kategoria Valkoviini
Sauvignon Blanc on yksi suosituimmista rypälelajikkeista

Uusi-Seelanti on maailman eteläisin viiniä tuottava valtio. Ensimmäiset viiniköynnökset istutettiin vuonna 1819. Viinintuotantoalueiden viileä ja merellinen ilmasto on omiaan laatuviinien tuotantoon. Viinialueita on sekä lämpimämmällä pohjois- että viileämmällä eteläsaarella. Sauvignon Blanc -lajike on tehnyt Uuden-Seelannin viineistä maailmankuuluja. Se onkin maan eniten istutettu lajike. Perinteisesti Uudessa-Seelannissa on kumarrettu viinintekijää enemmän kuin tiettyä tuotantoaluetta, mutta tänä päivänä ala alueellisuus on alkanut herättää enemmän kiinnostusta, eritoten Marlborough:ssa ja Central Otagossa.

Marlborough

Marlborough on suurin Uuden-Seelannin tuotantoalueista. Se sijaitsee
eteläisen saaren koillisnurkassa. Ala-alueista erityisesti Wairau Valley,
Southern Valley ja Awatere Valley herättävät viininharrastajien kiinnostusta. Sauvignon Blanc on Marlboroughn alueen tunnetuin ja istutetuin lajike. Alueen Sauvignon Blancien sanotaan ilmaisevan parhaimmillaan koko Uuden-Seelannin Sauvignon Blanc -viinien tyyliä. Rypälelajikkeesta saadaan Marlborough:ssa rapean hapokkaita aromaattisia valkoviinejä, joissa yhdistyy trooppinen hedelmä karviaismarjaan ja yrttisyyteen.

Rypälelajike ympäri maailmaa

Sauvignon Blanc on erinomainen lajike ympäri viinimaailmaa. Uuden-Seelannin lisäksi kannattaa lajikkeesta muistaa ja maistaa klassinen Loiren alueen Sancerre. Tai kokeilla jotain erilaista, ja nostaa malja vaikkapa eteläisen Itävallan Sauvignonia.


Insight Sauvignon Blanc

Maailmankuulun Marlborough´n alueen aromaattisen raikas ja tasapainoinen Sauvignon Blanc, jonka on luonut legendaarinen Evelyn Fraser. Viini on: Kuiva, hapokas, hedelmäinen, sitruksinen, yrttinen  

Insight Sauvignon Blanc 15,90€ / 75cl

Barton & Questier Sancerre

Tyypillinen Loiren alueen Sauvignon Blanc. Kuiva, tasapainoinen, raikas ja mineraalinen. 

Barton & Questier Sancerre 24,90€ / 75cl

Wohlmut Sauvignon Blanc

Fair´n Green ja Vegan sertifioitu SauvignonBlanc Südsteiermarkin tuotantoalueelta Itävallasta. Kuiva, hapokas, valkoherukkainen, karviaismainen, kypsän limettinen, passionhedelmäinen, yrttinen, mineraalinen

Wohlmuth Sauvignon Blanc Klassik 17,31€ / 75cl
Recent Posts

Start typing and press Enter to search