Kategoria Punaviini

Andien alueella Quitosta Mendozaan toistuu rakennuksissa ja esineistössä sama muinainen Chakana-symboli, josta viinin tuottaja on saanut nimensä. Chakana tulee Quechuan kielestä. Tämä neliönmuotoinen ristisymboli edusti niin Etelän Risti -tähtimuodostelmaa kuin kivimuodostelmia joilla Inkat ohjasivat vettä kastelukanaviinsa. Symboli on edustanut mystiikkaa ja maapallon salaista elämää ilman, veden ja maaperän kiertokulussa. Viinit tehdään Chakanalla mahdollisimman luonnonmukaisesti: käyminen luonnonhiivoilla, minimaalinen sulfiittien käyttö ja viinin ikäännyttäminen hengittävissä astioissa, kuten betonitankit ja suuret tammitynnyrit.

Tämä tummanpunainen Argentiinalainen löytyy Alkon vakiovalikoimasta tiedostaville kesämökkeilijöille. Biodynaamiset viinit ja eettiset arvot viinin tuotannossa ovat kasvava trendi, jota Chakana edustaa erinomaisesti. Ensimäinen asia mikä viinissä nousee esille sen avattua on erittäin tumman marjainen ja tamminen tuoksu.

Makuun päästyämme voimme maistaa täyteläisen punaviinin, jossa tanniinisuutta. Makuelämys jatkuu hapankirskkaisella, kypsän karhunvatukkaisella ja kevyellä rosmariinisuudella. Viini on tamminen. Viinistä löytyy vivahteikkuutta ja se on kehittynyt. Erinomainen Cabernet Franc.

Jos kesämökiltä löytyy savustuspönttö, tämä viini toimii erinomaisesti savustetun kalan kanssa. Mutta viini toimii myös ehdottomasti kaiken grilliruuan ja lihojen parissa.  Viinin löydät hintaan 14,20€ / 0,75 Alkon vakiovalikoimasta.

Viinin Tarina

Nuna on Chakanan suurin viinitarha, josta viini on peräisin. Muinaisella Quechuan paikalliskielellä se tarkoittaa sielua. Rypäleet kasvoivat hiekka-hiesu -maaperässä, jossa jonkin verran kalsiumkarbonaatin peittämiä kiviä. Tarhoilla yön ja päivän lämpötilaerot ovat suuria, viileät yöt säilyttävät raikkaan hapokkuuden viineissä. Viini kävi villihiivalla betonitankissa, jonka jälkeen kypsytys 500 litran käytetyissä, ranskalaisissa tammitynnyreissä 10 kuukauden ajan.

Tuottaja

Pelizzattin perhe perusti Chakanan vuonna 2002, mutta jo suvun muinaiset esi-isät viljelivät viiniä Italian Valtellinassa. Chakana tuntee Mendozan parhaat kasvupaikat. He tekevät viinejä, jotka tuovat esiin Andien maaperän todellisen potentiaalin. Yritys sijaitsee Mendozan Agrelossa, lisäksi heillä on tarhoja Mendozan parhailla paikoilla kuten Gualtallary ja Paraje Altamira Uco Valleyssa. Vuonna 2012 Chakana aloitti konversion luomu- ja biodynaamiseen tuotantoon, Demeter -sertifikaatti myönnettiin vuosikerrasta 2016 alkaen.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search