Kategoria Rosé, Valkoviini

Kesän raikkaat ja hedelmäiset viinit

Crudo – viinisarjan tuottaa Mare Magnum, joka on vuonna 2010 perustettu uusi viinialan yritys. Sen perustivat yli 20 vuotta viinialan johtavilla paikoilla toimineet Takis Soldatos ja Mario Calzolari. Yrityksen tuotanto alkoi italialaisista viineistä ja se tuottaa viinejä laajasti eri puolilta Italiaa: Venetosta, Toscanasta, Apuliasta, Sisiliasta… Yrityksen enologit matkustavat ympäri maailman etsien laadukkaita tuottajia yhteistyökumppaneiksi. Mare Magnum onkin laajentanut tuotantoaan Ranskaan, Espanjaan, Etelä-Afrikkaan, Australiaan, Uuteen Seelantiin. Huolimatta siitä, mistä päin maailmaa yrityksen viinit tulevat visio on selkeä: tuottaa laadukkaita viinejä kohtuulliseen hintaan.

 

 

 

 

Crudo Negroamaro Rosato

Rosee on maultaan raikas, hedelmäinen ja aromaattinen. Hedelmäisyyden lisäksi voit aistia kypsempiä marjoja, verigreippiä sekä herukkaa. Viini jättää suuhun virkistävän ja kevyen mausteisen jälkimaun. Viini on hieno kumppani raikkaille salaateille ja kala- ja äyriäisruoille. Tai nautittavaksi sellaisenaan.

Crudo Catarratto-Zibibbo

Valkoviini on raikas ja hedelmäinen, jossa tasapainoista makeutta, ripaus kypsää trooppista hedelmää, ananasta, mangoa, kukkaisuutta ja limeä. Täydellinen aperitiivi. Viini on hieno kumppani raikkaille salaateille ja kevyemmille – ja mausteisimmille aasialaisille ruoille. Crudo Cataratto-Zibibbo tulee aurinkoisesta Sisiliasta, jossa rypäleet saavat paljon lämpöä ja viinistä tulee runsaan hedelmäistä. Muscat on Siciliassa nimetty Zibibboksi josta viini saa sen runsaan aromaattisuuden. Cataratto taas on Sicilian alkuperäisrypäle joka tuo viiniin sen hapokkuuden ja rakenteen.

 

 

Recent Posts

Start typing and press Enter to search