Kategoria Punaviini

Tom OF Finland

Taiteilija Touko Laaksonen (1920–1991) loi Tom of Finland jo 40-luvulla. Laaksonen nousi kulttimaineeseen USA:ssa jo 1950-luvulla ja hänen luomansa homoeroottinen kuvataide on muodostunut maailmanlaajuisesti maskuliinisten homomiesten stereotypiaksi. Laaksonen jätti piirroksillaan ja sarjakuvillaan pysyvän jäljen kansainväliseen homokulttuuriin. Vuonna 1984 Touko Laaksonen ja hänen hyvä ystävänsä Durk Dehner perusti Tom of Finland -säätiön USA:an.
Vasta 1990-luvun alussa taiteilijan piirroksia esiteltiin ensi kertaa suomalaisille ja hän alkoi saada vähitellen arvostusta myös kotimaassaan. Tom of Finlandille myönnettiin Suomen sarjakuvaseuran Puupäähattu vuonna 1990, taiteilijan ollessa jo 70-vuotias. Laaksonen teki uransa salassa jopa lähisuvultaan, maailmankuulun Tom of Finlandin henkilöllisyys selvisi suomalaisille vasta hänen kuolemansa jälkeen.

Oodi arvoiselle taiteilijalle – Outstanding RED

Tämän tasoinen taitelija ja edelläkävijä ansaitsee arvoisensa viinin. Viinin tuottajan Ironstonen tähän viiniin käyttämät rypäleet tulevat Kalifornian Lodin alueelta. Ironstonen tarhat nousevat lähes pariin sataan metriin merenpinnasta. Tom of Finland OUTstandingRed -viiniä on kypsytetty 15 kuukautta ranskalaisissa ja amerikkalaisissa tammitynnyreissä.

“Vahva ja pitkä, täyteläinen ja vaniljainen, jättää tumman marjaisen suuntäyteisen jälkimaun”

Mikä olisikaan parempaa kuin ottaa tämä viini mukaan Pride-piknikille ja nauttia laadukkaan lihan kanssa, kovien juustojen kera, grilliruuan seurana tai ihan sellaisenaan. Priden tunnelma lähtee meistä jokaisesta, mutta päivän ja illan kruuna oikein valittu juhlajuoma. Viini löytyy nykyisin Alkon vakiovalikoimasta hintaan 15,90€.

 

Recent Posts

Start typing and press Enter to search