Kategoria Kuohuviini, Rosé, Samppanja

Ensiviikolla on valmistujaiset ja tämä ikimuistoinen hetki ansaitsee arvoisensa kuohuviinin! Koska rosee on kovassa nosteessa tänä kesänä, päätimme vinkata parhaat rosee kuohuvat valmistujaisten kunniaksi!

Erittäin kuiva, hapokas, mansikkainen

Pinot Rosé Brutin tuottaa Wein- und Sektgut Barth. Barthin viinit valmistetaan luontoa kunnioittaen ja perinteitä vaalien. Viini tehdään täysin kypsyneistä Pinot Noir rypäleistä, joista parhaat valitaan viiniin käsin. Rypäleet käyvät lyhyen maseroinnin saadakseen kauniin roseen värin. Tämän jälkeen viini valmistetaan klassisella kuohuviinimenetelmällä ja se kypsyy 24 kuukautta hiivasakan kanssa. Kuohuviini on hyvin gastronominen. Se sopii erinomaisesti täyteläisemmille kala- ja äyriäisannoksille, runsaille salaateille, sekä esimerkiksi riistalintujen kanssa.


Erittäin kuiva, keskihapokas

Rosé samppanjoiden parhaimmistoon kuuluu Nicolas Feuillatten Brut Rosè, jota on kellarikypsytetty vähintään 15 kuukautta. Maku on tasapainoinen, raikas ja hedelmäinen. Tyylikäs jälkimaku tuo taas esiin mansikan ja kirsikan aromit. Tämä Rosé-samppanja on tyylikäs aperitiivi. mutta sopii myös ruokasamppanjaksi esim. tyylikkäille mereneläville tai marjaisille jälkiruoille. Parhaimmillaan Brut Rosé on kuitenkin nautiskelussa ja romanttisissa hetkissä.

Kuiva, hapokas, elegantti

Solicum Rosé tulee Veneton alueelta Italiasta. Viinin tuottaa Cantina Colli del Soligo, joka on perustettu vuonna 1957. Viinitarhat sijaitsevat aivan
Prosecco-alueen sydämessä klassisten alueiden Coneglianon ja Valdobbiadenen välissä. Solicum Rosé on hieno maljajuoma ja aperitiivi, joka sopii myös mainiosti tapaksien seuraan. Voit nauttia sitä myös juustojen ja jälkiruokien kanssa.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search