Kategoria Rosé

Kesä on tullut ryminällä ja rosee virtaa! Pitkän noususuhdanteen trendinä roséviinit ovat vuosien varressa saaneet trendikkään statuksen myös suomalaisten suussa. Raikaat, eloisat ja hedelmäiset roséet tuovat tasapainoa tulisten ruokien kanssa nautittuna tai tunnelmaa seurustelun lomaan kesäisessä säässä.

DOMAINE HOUCHART ROSÈ

Jérôme Quiotin tuottama Domaine Houchart Rosè löytyy niin pienessä (0,75l) kuin näyttävässä isossa (1,5l) pullossa. Viini tulee Kaakkois-Ranskan AC Côtes de Provencen alueelta. Viinissä rypäleistä puolet puristetaan vain osittain ja niiden annetaan olla kuorikosketuksessa 12 – 14 tuntia. Jotta viini säilyttäisi raikkautensa ja tuoreutensa, se ei käy malolaktista käymistä. rypälelajikkeet viinissä ovat Grenache, Cinsault, Syrah, Mourvedre.

Maku on kuivahko ja aromikas: mansikkaa, kvitteniä ja hiven karamellia!

BARTON & GUESTIER ROSÈ

Myöskin taattua Provence laatua tarjoaa Barton & Guestierin Rosé. Puolet viinistä on Grenache -lajikkeesta, 35% Cinsaultia ja 15% Syrahta. Viini on saanut monia palkintoja maailmanlaajuisesti ja on raikas ja eloisa, maussa myös tuoreita hedelmiä, mansikkaa sekä litsiä.

Raikas ja eloisa, maussa myös tuoreita hedelmiä, mansikkaa sekä litsiä. Virkistävä jälkimaku.

LA VILLA BARTON ROSÈ

Barton & Guestierin ”Estate Bottled” La Villa Barton Rosé on voittanut myös maailmanlaajuisesti palkintoja. Viini kypsyy 4 kuukautta sakan päällä, 20% viinistä käy kaksi kuukautta tammitynnyrissä. Viini on erinomainen nautiskeluviini aurinkoiseen kevätpäivään ja sopii hyvin grillatun kalan kanssa sekä raikkaiden salaattien seuraksi.

Erittäin kuiva, raikkaan marjaisa, pyöreä, kypsytyksen pehmittämät hapot. Aromaattinen ja monivivahteinen jälkimaku.

CRUDO NEGROAMARO ROSATO

Modernilla otteella Italiasta (Puglia, IGT) luomu Rosé Crudo Negroamaro Rosato on hieno kumppani raikkaille salaateille, sekä kala- ja äyriäisruoille, tai nautittavaksi sellaisenaan. Viini on maultaan raikas, hedelmäinen ja aromaattinen. Hedelmäisyyden lisäksi voit aistia kypsempiä marjoja, verigreippiä sekä herukkaa. Viini jättää suuhun virkistävän ja kevyen mausteisen jälkimaun.

Viini on maultaan raikas, hedelmäinen ja aromaattinen. Hedelmäisyyden lisäksi voit aistia kypsempiä marjoja, verigreippiä sekä herukkaa. Viini jättää suuhun virkistävän ja kevyen mausteisen jälkimaun.

 

Recent Posts

Start typing and press Enter to search