Kategoria Punaviini

Mikä olisikaan parempi tapa päästä Euroviisutunnelmaan kuin nauttimalla ihanan mehevää ja hilloista punaviiniä Portugalista.

Euroviisut pidetään 8.5 – 12.5, ja Suomen edustajana tänä vuonna Lissabonin lavalle nousee säteilevä Saara Aalto. 

Juhlinta tarvitsee tietenkin arvoisensa juotavan ja mikä parempi, kuin luottaa maistuvaan portugeesiin. Casa Relvaksen herkullinen Atlântico on tähän loistava valinta. Viini löytyykin nyt erinomaisen kätevästi isoissa pakkauksissa Alkoista (10,90€/1l & 32,90€/ 3l).

Tuoksu viinissä on herkullinen. Siinä on raikasta marjaisuutta ja hentoa yrttisyyttä. Viinin maku on täyteläinen, keskitanniininen, karpalohilloinen, herukkainen, kevyen vaniljainen ja hennon minttuinen.

Mitä ruuaksi viisukatsomoon?

Telkkarin ääressä kaikki pieni ja maukas toimii aina.  Yksinkertaisimmat asiat ovat useimmiten maukkaimpia. Grillattu leivänpala tomaatin ja tuoreen basilikan kera on herkullinen ja helppo tapa nauttia pientä ja ihanaa viisuja katsoessa. Tämän lisäksi monipuolinen juustolautanen toimii aina.

Atlantico sopii mainiosti myös muille kevyille liharuoille, pastalle, kanaruoille ja buffetpöydän monikäyttöiseksi punaviiniksi.

Viinin tuottaja Casa Relvas

Casa Relvas on perheyritys Alentejon Redondosta. Omia viinitarhoja heillä on 350 hehtaaria, 700 ha korkkipuuta ja 200 ha oliivipuita. Relvasin viinintuotanto jakaantuu kahdelle tilalle; Herdade Sao Miguelille ja Herdade da Pimentalle. Tuottajalle on myönnetty Earth Friendly winery -status ja se toteuttaa lukuisia ympäristönsuojeluhankkeita viinintuotannon ohella. Osa tuotannosta on sertifioitua luomua.

 

Recent Posts

Start typing and press Enter to search