Kategoria Kuohuviini, Samppanja

Vappu on kuplivan ja kuohuvan juhla. Kuohuviini on ollut juhlan keskeinen juoma aina ja tänäkin vuonna on aika poksauttaa pullot auki ja nauttia. Kuohuviini toimii niin seurustelun lomassa ja tietenkin keväisen juhlaruuan osaksi. Monien meidän vappuun perinteisiin kuuluu makeat Italian Asti alueen kuohuviinit. Nämä makeat herkut toimivat jälkiruuan kanssa ja ilman. Minkälaiset vapun haluat saada aikaan? Juomalla on suuri merkitys lopputulokseen:

Tasapainoinen ja monipuolinen – Asti Tosti

Asti Tosti on perinteinen Asti Spumante: muskatellirypäleistä valmistettu mausteinen, aromikas, makea kuohuviini arkeen ja juhlaan. Asti Tosti on erittäin tasapainoinen juoma ja se sopii hyvin sellaisenaan malja- ja seurustelujuomaksi, jälkiruokajuomaksi tai vaikkapa kesän ensimmäisten mansikoiden kyydittäjäksi. Se on myös erinomainen pohja useille kuohuviinijuomille. Asti Tosti on alkoholipitoisuudeltaan mieto, 7,5 %, ja sopii siten maljajuomaksi myös lounas- ym. tilaisuuksiin. Asti Tosti tarjoillaan hyvin viilennettynä.

Perinteinen Moscato- ja Trebbianno  – Tosti Butterfly

Makeutta tasapainottaa raikas ja pirteä hapokkuus. Voit siis aistia siinä aromaattista rusinaisuutta ja hunajaisuutta, mutta myös pirteää omenaisuutta ja sitruunaisuutta.  Tosti Butterfly on tyylikkään tasapainoinen kuohuva ja se sopii hyvin sellaisenaan malja- ja seurustelujuomaksi, jälkiruokajuomaksi tai vaikkapa kesän ensimmäisten mansikoiden kanssa nautittavaksi. Ja tietenkin Tosti Butterfly saa nimensä mukaisesti juhlasi lentoon. Tuote on parhaimmillaan hyvin viilennettynä.

Raikas kuohuviini – It’s Italian Sparkling

Maku on hedelmäinen. Erityisesti omena ja persikka nousevat esiin maussa. Raikas ja rapsakka suutuntuma. Tämä italialainen kuohuviini sopii nautiskeluun ja aperitiiviksi. Mainio myös erilaisten alkupalojen ja kalaruokien kanssa. Raikas kuohuviini on valmistettu Martinotti menetelmällä (tunnetaan myös Charmat-menetelmänä). Tässä menetelmässä molemmat käymiset tapahtuvat terästankeissa, jolloin viinistä saadaan ihastuttavan raikas ja hedelmäinen.

Vai alkavatko vapun juhlat aina samppanjalla?

Jokaiseen lumottuun hetkeen – Nicolas Feuillatte Millésimé Blanc de Blancs Brut

Vappuun voi tietenkin kuulua myös paahteinen samppanja, joka tuo sen extra vivahteen ja arvokuuden juhlaan. Nicolas Feuillatte Millésimé Blanc de Blancs Brutissa maku on elegantin kuiva, raikas ja sitruksinen sekä vihreään omenaan vivahtava. Rakenteeltaan viini on miellyttävän kevyt, mineraalinen sekä eloisa, tuoden mieleen keväisen raikkauden. Jälkimaku on pitkä, kuplat pieniä sekä säilyviä.

Kaikki kirjoituksen viinit löytyvät helposti Alkon hyllyiltä! Kuplivaa vappua!

 

Recent Posts

Start typing and press Enter to search