Kategoria Kuohuviini, Valkoviini

Ensi viikon maanantaina (9.4.) Helsingin Vanha ylioppilastalo täyttyy Saksalaisista viinitaloista, jotka maistattavat laadukkaita viinejään. Tilaisuudessa itsessään voi tutustua yli 30 viinitilallisen, sekä maahantuojien edustamiin laadukkaisiin valko- ja punaviineihin. Tapahtuma järjestetään joka toinen vuosi ja tänä vuonna mukana on myös Saksalainen viinintuottajan Weingut Barthin viinit edustuksessa.

Weingut Barth

Weingut Barth sai alkunsa vuonna 1948 kun Johann ja Hans Barth menivät naimisiin ja perustivat ensimmäiset tarhansa Hattenheimiin. Vuonna 1973 Hansin ja Johannan poika Norbert Barth valmistui viinin tekijäksi ja alkaoi valmistamaan viiniä isänsä kanssa.

Viinitalon filosofiana on aina ollut kehittää entistä laadukkaampia ja parempia viinejä. Tästä johtuen eri yhdistykset ovat olleet tärkeässä osassa viinitalon kehitystä. Vuonna 1983 Barth liittyi Rheingau CHARTTA yhdistykseen ja vuonna 1999 VDP:hen. Nykyään Norbert ja Marion Barthin poika Mark Barth ja hänen vaimonsa Christine Barth hoitavat taloa. Barthin viinit valmistetaan luontoa kunnioittaen ja perinteitä vaalien. Viinin käyminen tapahtuu terästankeissa matalassa lämpötilassa, jonka ansiosta viini saa raikkauden ja hedelmäisyyden.

Weingut Barthin viinit Alkoissa:

Barth Fructus Riesling – Puolikuiva luomu riesling

Barthin Fructus on täydellinen nautittava sellaisenaan, mutta se soveltuu myös erinomaisesti erilaisten etnisten ja mausteisten ruokien pariksi sen voimakkaan hedelmäisyyden ansiosta. Maku on raikas ja tasapainoisen hapokas. Makeus tuo hyvin esiin hedelmäisyyden ja taittaa voimakkaat hapot.

Barth Riesling Torcken  – Herkullinen kuiva Riesling

Klassiset kala- ja äyriäisruoat, itämaiset ruoat, sinihomejuusto. Maku on kuiva, hedelmäinen, raikkaan hapokas sekä tyylikkään mineraalinen

Barth Pinot Rosè Brut – Kuohuva luomu rosee Rheingausta

Kuohuviini on hyvin gastronominen. Se sopii erinomaisesti täyteläisemmille kala- ja äyriäisannoksille, runsaille salaateille, sekä esimerkiksi riistalinnun kanssa. Maku on hienostuneen briossinen, kermainen ja vivahteikas. Maku seuraa upeasti tuoksun aromeja.

Barth Riesling Brut – Kuohuva luomu riesling Rheingausta

Sopii hyvin aperitiiviksi sekä juhlajuomaksi. Meren elävät, runsaat salaatit, sekä kevyemmät liharuoat ovat myös oiva pari viinille. Raikkaan rapeat kuplat ja ryhdikäs hapokkuus antaa selkeän piirteet viinille. Siitä voi aistia greippiä trooppista hedelmää sekä voimakasta mineraalisuutta.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search