Kategoria Punaviini

Vinho Regional Alentejo, Portugal

Alentejo on arvostettu viinialue Portugalin itäosassa. Se on saanut nimensä Tejo-joesta, jonka eteläpuolella se sijaitsee. Alueen kuumissa ja kuivissa olosuhteissa kypsyy runsaita ja meheviä punaviinejä. Alentejo on harvaan asuttua, mutta korkkipuuta ja lampaita alueella kasvatetaan runsaasti. Merinon valmistaa Casa Relvas, perheyritys Alentejon Redondosta, jolla on viinitarhoja yli 350 hehtaaria, korkkitammipuita 700 ha ja oliivitarhojakin parisataa hehtaaria. Ennen kaikkea Relvasilla on yli 400 Merino-lammasta, joka on yleisin lammasrotu alueella ja Merino-viinin inspiraatio. Lampaat laiduntavat syys-talvikauden viinitarhoilla pitäen ruohonkasvun kurissa. Näin ei tarvita kemiallisia kasvintorjunta- aineita, eikä myöskään tarvitse ajaa traktoreilla tarhoissa ja maaperä pysyy kuohkeana. Ympäristönsuojelu ja sosiaalinen yritysvastuu Osa Relvasin tuotteista on luomusertifioituja, kuten Merino -viini. Lisäksi Casa Relvasille on myönnetty Earth Friendly Winery -status sekä erilaisia pienennettyyn hiilijalanjälkeen liittyviä tunnustuksia. Ympäristötekojen lisäksi Casa Relvas on aktiivinensosiaalisen yritysvastuun saralla. He tukevat yhdistystä joka järjestää paikallisesti koulutus- ja vapaa-ajantoimintaa sekä toista yhdistystä joka  tukee vähävaraisia perheitä. Lisäksi he ovat olleet tukemassa Child Development Centeriä joka tekee työtä lasten neurologisten kehityshäiriöiden parissa.

Viini

Merino -luomupunaviiniin rypäleet on korjattu käsin. Rangat poistetaan kokonaan ja viini saa maseroitua 48 tuntia ennen käymistä. Viinikäyminen tapahtuu lämpötilakontrolloidusti avoimissa sammioissa (lagares). Viinistä 10% kypsytetään ranskalaisesta tammesta valmistetuissa tynnyreissä puolen vuoden ajan (400 litran vetoisia käytettyjä tynnyreitä). Viini on maultaan alueelle tyypillinen, runsas, täyteläinen, kypsän marjainen ja mehevä. Siinä voi maistaa tummaa luumua, karhunvatukkaa, herukkaakin sekä tammikypsytyksen tuomana hennon kaakaoista tai vaniljaista vivahdetta.

Pääsiäinen & Merino

Merino Organic on luonnollinen valinta pääsiäisen lammasruuille! Paitsi että viinin maku sopii lampaanlihalle, myös etiketti sopii teemaan kuin nakutettu. Viini toimii lisäksi riistaruokien sekä naudanlihan kumppanina, grillausta ja tuhteja pataruokia unohtamatta.

 

 

 

 

 

 

Recent Posts

Start typing and press Enter to search