Kategoria Punaviini, Valkoviini

Vuoden viinit 2018 – kilpailun tulokset ovat selvinneet! Viikon Viini valitsi omat suosikit voittajien listasta. Valitsimme listallemme erityisesti luomuviinejä, jotka ovat mielestämme juuri nyt tutustumisen arvoisia!

Sarjassa 01 Luomuviini voittajaksi – Laudum Nature Barrica Monastrell Petit Verdot kultaa

Euroopan punaviinit, hinta alle 12 euroa sarjan voittajaksi selvisi Laudum Nature Barrica Monastrell Petit Verdot 2015, joka omassa sarjassaan oli ainut alle 10€ tuote. Laudum Nature Barrica on kotoisin Alicantesta, yhdeltä Espanjan välimerellisistä laatuluokitelluilta viininviljelyalueilta. Viinitarhat sijaitsevat Alicanten sydänmaalla Vinalopóssa 70 km rannikolta. Sisämaahan mentäessä ilmasto muuttuu kuumaksi ja kuivaksi, ja kesällä lämpötila saattaa kohota aina +40 asteeseen. Tässä ilmastossa alueen perinteinen Monastrell-lajike saavuttaa täyden kypsyyden tuottaen täyteläistä, tummaa ja paahtunutta viiniä. Kuuma ja kuiva ilmasto ehkäisee tauteja ja tuholaisia, ja alueella kyetäänkin tuottamaan paljon luomuviinejä. Bodegas Bocopa on Espanjan Alicanteen vuonna 1987 perustettu suuri viljelijöiden yhteenliittymä 1500 hehtaarin viinitarhoilla. Se tuottaa peräti 40 % koko DO Alicanten viinituotannosta. Vuonna 1996 yhtiö alkoi tuottaa viinejä orgaanisesti ja se on nykyään merkittävä luomuviinien tuottaja 325 hehtaarin viljelyalalla ja 700 000 pullolla vuodessa.

Tuottaja: Bodegas Bocopa
Maa ja alue: Espanja, DO Alicante
Rypälelajikkeet: Monastrell, Petit Verdot
Koko: 75 cl

 

03 sarjan voittaja Parès Baltàlta

Euroopan punaviinit, hinta yli 17€ sarjassa voittajaksi selvisi Parés Baltàn tuottama Gratavinum 2PR. Gratavinum-viinitila syntyi Cusinén perheen tahdosta yhdistää Prioratin ainutlaatuinen maaperä ja viinin tekemisen taito. Gratavinum muodostuu sanoista Gratallops (kylä, jossa viinilä sijaitsee) sekä Vinum (viini latinaksi). Gratavinum-tilalla on 17 hehtaaria viininviljelyksiä, joita viljellään luonnonmukaisesti. Parés Baltàn viinitalo on perustettu jo vuonna 1790 ja se on edelleen perheyritys. Parés Baltà viljelee neljäätoista eri rypälettä. Huolellisilla valinnoilla he saavat aikaan luonteikkaita, suuria viinejä. Talvisin yli tuhat lammasta laiduntaa viiniviljelmillä, joten keinotekoista lannoitusta ei tarvita.

Tuottaja: Parés Baltà
Maa/Alue: Espanja Priorato
Rypälelajike: Garnatxa, Carineya, Cabernet Sauvignon, Syrah
Koko: 75 cl

 

Luomu, vegaani ja eettisesti tuotettu Running Duck Chening Blanc hopeasijalla omassa sarjassaan hanapakkauksissa

Stellar Wineryn tuottama Running Duck Chening Blanc – hanapakkaus voitti sarjassaan hopeaa. Running Duck Chenin Blanc antaa meille kolme lupausta: luomuna viljelty, eettisesti tuotettu ja reilun kaupan periaatteita noudattava (Fair for Life). Running Duck Chenin Blanc on helposti lähestyttävä ja mutkaton viini. Viinin valmistuksessa ei ole käytetty eläinkunnasta peräisin olevia aineita, joten se sopii myös vegaaneille.

Tuottaja: Stellar Winery
Maa / Alue: Etelä-Afrikka WO Western Cape
Rypälelajike: Chenin Blanc
Koko: 200 cl

Recent Posts

Start typing and press Enter to search