Kategoria Punaviini

Klassinen rypälelajike tempranillo pääsiäiseen

Tempranillo, joka on kotoisin pohjois-Espanjasta, liitetään klassisiin pääsiäisviineihin. Kyseinen lajike on pysynyt Espanjan sisällä, eikä ole levinnyt merkittävästi sen ulkopuolelle. Profiililtaan voidaan Tempranilloa luonnehtia tummaksi, aromikkaaksi ja tanniiniseksi lajikkeeksi. Baron de Ley Reserva & Gran Reserva ovat modernin tyylin Riojalaisia, jossa hedelmäisyys, hapokkuus ja samettisen kypsät tanniinit ovat tasapainossa.

Molempien rypälelajikkeena on käytetty Tempranilloa ja Gran Reservasta löytyy lisäksi myös Gracianoa. Gran Reservassa viini on kypsynyt 24 kuukauden ajan uusissa ranskalaisissa ja amerikkalaisissa tammitynnyreissä (50 % – 50 %). Tämän jälkeen viiniä on kypsytetty pulloissa vielä kolme vuotta ennen myyntiin laskemista. Gran Reservaa valmistetaan vain parhaina vuosina. Molemmat Baron De Leyn viinit toimivat pääsiäisenä erinomaisesti kahvilla valellun lampaanviulun kera.

Baron De Ley Reserva

Viini on väriltään syvän rubiininpunainen. Tuoksu on monivivahteinen. Viinissä löytyy paahtuneita suklaan, nahan ja vaniljan aromeja sekä jännittäviä viitteitä myskistä ja inkivääristä. Maku on keskitäyteläinen ja runsas. Paahtuneen, lämpimän hedelmäisyyden lisäksi esille tulee suklaata, nahkaa ja mausteita. Viinin tammisuus on hienosti tasapainossa konsentroituneen hedelmäisyyden kanssa. Riojan tapaan Baron de Ley on klassinen maanläheinen lihaviini. Riista, poro, lihapadat, grillivartaat ovat tämän viinin ystäviä. Kokeile myös kypsää espanjalaista juustoa kuten Manchegoa.

Baron De Ley Gran Reserva

Viini on väriltään runsaan rubiininpunainen, kauniilla oranssilla vivahteella. Tuoksu on hyvin monipuolinen. Siinä voi aistia kypsää hedelmäisyyttä, rusinaa ja tupakkaa. Maku on runsas, paahtunut ja samalla hyvin pehmeä. Tanniinit ovat jo pyöristyneet ja silkkiset. Jälkimaku on pitkä ja tyylikäs, tuoden mukanaan muistot kypsästä hedelmäisyydestä ja paahtuneisuudesta. Baron De Ley Gran Reserva sai kunniamaininnan Vuoden Viinit 2018 kisassa. Baron De ley Gran Reserva oli oman sarjansa (Euroopan punaviinit, hinta yli 17 euroa) palkituista edullisin ja huomattavasti halvempi kuin sarjan kolme edellä olevaa viiniä.

Baron De Ley tuottajana

Viinitarhat ympäröivät vanhaa 1500-luvulta peräisin olevaa linnaa. Linna toimi benediktiiniläisluostarina 1850-luvulle ja munkit viljelivät tarhoilla viiniä. Täällä sijaitsee nykyään Baron de Ley, Ebro-joen pohjoisrannalla 25 kilometriä Logroñosta itään. Baron de Leyn ottaessa maat haltuunsa 90 hehtaarin tarhat uusittiin. Kaikki tuotantotilat ja laitteet on nykyaikaistettu, vanhat perinteiset ulkoiset puitteet on kuitenkin säilytetty entisellään. Tämä kuvastaa Baron de Leytä hyvin; se on moderni, mutta samalla perinteitä kunnioittava. Viiniä valmistetaan vain oman tilan rypäleistä, joten tuottaja voi hallita koko valmistusprosessia alusta loppuun.

Tuottaja: Barón de Ley

Maa: Espanja

Alue: Rioja, Reserva DOC

Hinta: 17,48€ / 26,40€

Recent Posts

Start typing and press Enter to search