Kategoria Valkoviini

Minkälainen viini Blinien seuraksi?

Blinipöydän antimet ovat usein raskaasta ja tuhdista päästä. Makujen kirjo voi olla erittäin moniulotteinen ja voimakas. Siksi viinin on pysyttävä tasapainossa pöydän herkkujen kanssa. Tällöin viinivallinaksi kannattaa ottaa hapokas ja aromikas viini, ryhdikkyyttä unohtamatta. Erinomainen rypälelajike blinien seuraan on tietenkin Riesling.

Weingut Winter Dittelsheim Riesling

Dittelsheim Riesling Kalksteinin rypäleet kerätään Winterin kivisimmiltä ja kalkkipitoisimmilta kohdilta viinitarhaa, mikä antaa viinille voimakkaan mineraalisen rungon. Viini saa käydä luonnollisesti villihiivoilla. Viini on väriltän kirkkaan vaaleankeltainen. Raikas tuoksu, jossa yrttisyyttä sekä voimakasta mineraalisuutta. Maku on kuiva, raikkaan sitruksinen ja yrttinen, jossa erittäin pitkä mineraalinen jälkimaku.

Viinin tuottaja Stefan Winter

Stefan Winterin suvun viinitila sijaitsee Saksassa Dittelsheimin kylässä Rheinhessenin viinialueella. Stefan aloitti viinintekijänä 20-vuotiaana vuonna 2000, kun hän jatkoi suvun viljelyperinteitä. Winterin suku on viljellyt viiniä alueella jo 1600-luvulta lähtien. Stefan Winter on saanut nostettua alueen arvostusta hänen tinkimättömällä laadulla. Tällä hetkellä Winterin viinitalo on yksi Rheinhessenin arvostetuimpia. Viljelysalaa on yhteensä noin 20 hehtaaria ja rypäleet tulee omilta tarhoilta. Suurin osa tuotannosta on Rieslingiä, mutta tuottaja valmistaa pieniä määriä viiniä muun muassa Chardonnay-, Spätburgunder- ja Weißburgunder lajikkeista.

Stefan Winterin viinit mukana Riesling & The Other Grapes 2018 -tapahtumassa

Vanhalla Ylioppilastalolla vietetään saksalaisten viinien päivää maanantaina 9.4.2018. Joka toinen vuosi järjestettävässä tilaisuudessa esittelevät sekä suomalaiset edustajat että Saksasta sankoin joukoin saapuvat viinitilalliset valikoimiensa parhaimmistoa. Stefan Winterin viinejä on maistettavana kyseisenä päivänä Vanhalla Ylioppilas talolla. Lisää tietoa tapahtumasta saat linkin TÄÄLTÄ

Weingut Winter Dittelsheim Rieslingin löydät Alkon valikoimasta

Hinta: 20,91€

Tuottaja: Stefan Winter

Maa: Saksa

Alue: Rheinhessen

Rypälelajike: 100% Riesling

Alkoholi: 12,5 % (sokeri 5 g/l, hapot 8,9 g/l)

Koko: 75 cl

Recent Posts

Start typing and press Enter to search