Kategoria Punaviini, Valkoviini

Uusi maailma ja uljaat viinit Yhdysvalloista Kalifornian Lodista

Ironstone-viinit tuottaa Kautz Family Vineyards, joka on Yhdysvaltojen kahdeksanneksi suurin perheomistuksessa oleva viinintuottaja. Yhtiön omistaa Kautzin perhe. Kautz Family Vineyardsin ensimmäiset viinitarhat on perustettu 1960-luvun lopulla Lodin alueelle Kaliforniaan. Varsinainen kaupallinen viinintuotanto ja laajamittainen viljely Kalifornian eri alueilla alkoi 1980- luvulla.  Kautz Family Vineyards tuottaa viiniä noin miljoona laatikkoa vuosittain ja sillä on laaja kansainvälinen levikki.

Ironstone Chardonnay Alkon vakiovalikoimassa

Ironstonen tunnetut viinit ovat olleet Alkon hyllyillä jo pitkään. Nyt perheeseen tulee kuitenkin lisäystä, kun Alkon vakiovalikoimaan lisätään Ironstone Chardonnay, joka on erinomainen sisar tutulle lihaviinille Ironstone Old Vine Zinfandelille.

Ironstone Chardonnay on väriltään kauniin kullankeltainen hienoisella vihertävällä aksentilla. Tuoksu on raikas ja runsas. Voit aistia siinä sitrushedelmiä, vihreää omenaisuutta ja tyylikästä mineraalisuutta. Maku on kuiva, mutta samalla trooppisen hedelmäinen. Esiin tulevat ananas, persikka ja kypsä keltainen omena. Jälkimaku on pirteä ja tyylikkään vaniljainen. Viinistä 40% on kypsytetty pienissä tammitynnyreissä. Ironstone Chardonnay on mainio ruokaisille salaateille, kanalle, kevyemmille äyriäisille ja rasvaisemmalle kalalle. Vahvassa hedelmäisyydessään se kestää myös mausteisempia ja täyteläisempiä kastikkeita.

Punainen veli Ironstone Old Vine Zinfandel

Ironstone Old Vine Zinfandel on väriltään syvän rubiininpunainen. Tuoksussa voit aistia tummaa lämmintä marjaisuutta, luumua ja vaniljaisuutta. Maku on runsas ja samalla erittäin pehmeä. Jälkimaku on tyylikkään mausteinen. Ironstone Old Vine Zinfandel on pehmeydessään hyvä kumppani kevyemmälle lihalle esim. porsaalle ja lampaalle. Sen seurassa viihtyvät myös runsasmakuiset pitsat ja pastat. Kokeile sitä hieman viilennettynä myös kanalle.

Suuren suosion viinejä

Ironstone Vineyards on tuonut Suomen markkinoille muitakin suuren suosion
saavuttaneita viinejä, kuten Tom Of Finland ja  Obsession Red punaviinin. Ironstone Chardonnayn lisäksi Ironstone tuottaa Obsession Symphony valkoviinin. Kaikki löytyvät Alkon valikoimasta.

 

Recent Posts

Start typing and press Enter to search