Kategoria Valkoviini

Shiraz on nyt erittäin trendikäs rypälelajike! Shiraziin liittyy pitkä historia ja sanotaan että “jo roomalaisissa pidoissa”- lajiketta on nautittu.

Tuodakseen viiniin sen ominaisen maun ja lajikkeen menestymisen kannalta, on suurena tekijänä ilmasto, jossa rypäle kasvaa. Shiraz vaatii lämpimän ilmaston ja karun maaperän.

Kyseinen rypälelajike on saanut Suomessa varsin suuren nosteen ja onkin erinomainen valinta tähän vuodenaikaan. Lajikkeesta on tullut uusia viinejä Alkon valikoimaan tämän vuoden puolella. Yksi näistä viineistä, jonka me Viikon Viinissä näemme olevan hyvin ajan henkeen sopiva sen ominaisuuksien ja valmistustapojen vuoksi, on Stellar Wineryn Running Duck Shiraz. Kyseinen viini on siirtynyt tilausvalikoimasta Alkon vakiovalikoimaan sen suuren suosion vuoksi ja onkin useimpien myymälöiden hyllyiltä saatavilla!

Luomu, Reilu Kauppa, Vegaani ja ei lisättyjä sulfiitteja

Ajankohtaisen rypäleen lisäksi viinissä yhdistyy vahvat vihreät arvot, jotka useimpaa viinin kuluttajaa nykyisin kiinnostaa. Tämä on tietenkin erinomainen asia! Viinin tuottaja Stellar Winery onkin Viikon Viinissä usein esiintynyt viiniensä osalta. Stellar Winery  on Etelä-Afrikan suurin luomuviinien tuottaja. Rypäleet viineihin tulevat Namaqualandin alueelta aurinkoisesta Western Capesta. Reilun kaupan sertifiointi on parantanut Stellar Wineryn työntekijöiden työ- ja elinoloja. Työntekijät omistavat myös yhtiöstä 26 prosenttia. Tukea on jaettu myös esimerkiksi alueen kouluille.

Running Duck Shiraz antaa meille kolme lupausta: luomuna viljelty, eettisesti tuotettu ja reilun kaupan periaatteita noudattava (Fair for Life). Viiniin ei ole sen valmistusvaiheessa lisätty sulfiitteja, eikä sen valmistuksessa ole käytetty eläinkunnasta peräisin olevia aineita, joten se sopii myös vegaaneille

Running Duck Shiraz on väriltään syvä, sinertävän punainen. Tuoksussa on mausteisuutta, tummaa kypsää marjaisuutta kuten karhunvatukkaa sekä paahteisuutta. Täyteläisessä maussa on  kypsää, tummaa marjaa sekä paahteisuutta ja mausteisuutta. Tyylikäs paahteisuus, tammisuus ja pehmeät tanniinit tuovat viiniin mukavasti rakennetta. Running Duck Shiraz sopii loistavasti pippuripihvin kanssa nautittavaksi. Se sopii hyvin erilaisille mausteisille liharuoille, pataruoille, lampaalle sekä juustoille. Luonnonmukaisesti tuotettuna se sopii tietenkin myös lähi- ja luomuruoasta valmistetuille aterioille.

Tuottaja: Stellar Winery

Maa: Etelä-Afrikka

Alue: Western Cape

Lajike: Shiraz

Alkoholi: 14 % (sokeri 4 g/l)

Koko: 75 cl

 

Recent Posts

Start typing and press Enter to search