Kategoria Kuohuviini

Ystävänpäivän juhliminen alkoi Suomessa n. 1980-luvulla, jolloin se leijaili pinkein pilvenhattaroin kulttuuriimme Amerikasta. Kyseisellä mantereella juhla on ollut jo vuosikymmeniä vuosittainen tapahtuma. Vaikka Amerikassa juhla on enemmänkin rakastavaisten, on se omassa kulttuurissamme myös aika muistaa ystäviä. Joillekkin kyseinen päivä saa aikaan mahdollisesti stressin, jos deittikumppania ei ole näkyvissä kyseisenä päivänä. Mielestämme tämä on kuitenkin aivan turha murhe! Miksei viettäisi ystävänpäivää parhaiden ystävien parissa ja kuplivan virratessa? Tänä vuonna ystävänpäivä on 14.2.

Samppanja ja kuohuviini ovat tietenkin perinteiset juhlajuomat. Ystävänpäivän väri on tietenkin pinkki! Siksi Viikon Viinissä olemme valinneet vuoden 2018 ystävänpäivä juomaksi Pares Baltan PINK cava brutin! (see what we did there?) 😉 Koska lukijamme ovat aina trendien harjalla on ehdottamiemme juomienkin oltava. Pares Balta PINK yhdistää vahvat vihreät arvot, sillä se on tuotettu luomuna ja vegaaneille sopivana.

Parés Balta Cava Pink

Kuohuva on valmistettu perinteisellä pullokäymismenetelmällä, joka on cavalle tyypillinen. Viini on saanut kehittyä sakan päällä (sur lie) pullossa 18 kuukauden ajan. Cava Pink on Garnatxa:lla modernisoitu luomu-cava, joka sopii myös vegaaneille. Parés Balta Cava Pink on hieno maljajuoma ja aperitiivi, joka sopii myös mainiosti tapaksien seuraan. Miksei järjestäisi ihanat tapas juhlat ystävien kanssa? Voit nauttia sitä myös juustojen ja jälkiruokien kanssa. Tämä on cava, joka saa sinut hyvälle tuulelle!

Parés Balta Cava Pink on kirkas ja vaaleanpunainen. Hedelmäisessä tuoksussa on havaittavissa punaisia kypsiä marjoja ja hentoa kukkaisuutta. Maku on kuiva, raikas ja hedelmäinen. Maku mukailee tuoksua mansikkaisuudellaan ja vadelmaisuudellaan. Jälkimaku on pitkä ja miellyttävän virkistävä. Viinin löydät Alkon vakiovalikoimasta.

 

 

TUOTTAJA: Parés Baltà

MAA: Espanja

ALUE/ LUOKITUS: DO Cava

RYPÄLEET: Garnatxa 38%, Parellada 32%, Macabeu 30%

VOL: 11,5 % (sokeri 9 g/l)

KOKO: 75 cl

Hinta: 15,39€

 

Recent Posts

Start typing and press Enter to search