Kategoria Valkoviini

Suurin osa Suomalaisista syö arjessa sushia ja suuri osa kansastamme on päässyt eroon “raa’an kalan pelosta”. Nykyisin sushiravintoloita aukeaa konsanaan katukuvaan ja tasossa näkee suuriakin vaihteluja. Sushissa on myös se hyvä puoli, että se on terveellinen ja raikas ruokalaji. Täten sushi on erinomainen lounasvaihtoehto ja siten sushi on muuttunut suhteellisen arkiseksi ruuaksi. Kuitenkin sushin tekeminen koti-oloissa on mielestämme Viikon Viinissä erinoimainen aktiviteetti illanviettoon! (Kunhan muistat tehdä riisin valmiiksi, ennen kuin vieraat saapuvat 😉 )

Mikä viini sushin kanssa sitten?

Tietenkin perinteisesti sushin kanssa tarjoillaan vihreää teetä ja japanilaista riisiviinaa, eli sakea. Valkoviinin ja sushin yhdistäminen on kuitenkin erittäin klassinen kombo. Viinivalinnassa kannattaa painottaa raikkaisiin puolikuiviin ja kuiviin valkoviineihin. Erinomainen vaihtoehto Atlantis Albariño toimii erinomaisesti sushin kanssa ja muiden merenantimien kanssa. Atlantis-viinisarja saa inspiraationsa merten ihmeistä, viinit tuotetaan Luoteis-Espanjan Atlantin rannikon merellisestä ilmastosta. Etiketeissä näkyy mereneläviä, joista vanhat merenkulkijat ovat kertoneet legendoja ja joita on kuvattu vanhoissa navigointitaulukoissa. Sarjan muita viinejä ovat mm. Godello Valdeorrasista, Mencia Bierzosta, Treixadura Ribeirosta ja Hondarrabi Zuri Txakoli de Alavasta.

Atlantis Albariñossa tuoksu on eksoottisen ja makean hedelmäinen. Voit löytää siinä aprikoosia, hunajamelonia, mangoa, ananasta, mutta myös kevyttä mausteisuutta ja kukkaisuutta.hedelmäisen makean tuoksun jälkeen maku on selkeästi kuiva, hedelmäisen aromaattinen ja pirteän hapokas. Viini jättää suuhun raikkaan sitrushedelmiin vivahtavan jälkimaun.

Mitä muuta ruokaa viinin kanssa?

Atlantis Albariño on hyvä kumppani kevyemmille mereneläville ja vaaleammille kaloille. Kokeile viiniä ravuille, simpukoille, mustekaloille. Voit myös valmistaa niistä yhdessä laadukkaan paellan. Vaaleammista kaloista seuraksi sopivat ahven, kuha ja siika. Pirteässä hapokkuudessaan viini on oikea valinta raikkaille salaateille ja kasvisruoille. Kauniina kesäpäivänä viini sopii hyvin viilennettynä myös laadukkaaseen piknik-koriin.

 

Alkon Tilausvalikoimassa 15,39€

TUOTTAJA: Vintae

MAA: Espanja

ALUE: DO Rias Baixas

RYPÄLE: Albariño

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Recent Posts

Start typing and press Enter to search