Kategoria Punaviini, Valkoviini

Toivottavasti vuosi on alkanut rauhallisissa merkeissä. Tammikuu on usein kaikille lupauksien kuukausi, jolloin salikortit uusitaan ja ruokavaliota muokataan terveellisemmäksi. Vuoden ensimmäisinä viineinä halusimme nostaa vegaanisia viinejä ja Alkon tilausvalikoimassa löytyykin mielenkiintoinen viinipari Espanjalaisen Pàres Baltàn tuottamana Blanc de Pacs & Mas Petit.  Parés Baltàn viinitalo on perustettu jo vuonna 1790 ja se on edelleen perheyritys. Cusiné Carolin perheen viinitarhat sijoittuvat viiteen kylään noin 10 kilometrin päähän Välimerestä, Penedèsin vaihtelevaan maastoon, laaksoihin ja vuoristoon. Tarhat sijaitsevat hyvin vaihtelevasti eri korkeuksilla merenpinnasta, 176 – 749 metrin välillä ja lisäksi niiden välissä on korkeita kukkuloita, minkä ansiosta viinejä viljellään niin välimerellisessä kuin mannerilmastossakin sekä niiden välimuodossa. Parés Baltà viljelee neljäätoista eri rypälelajiketta. Huolellisilla valinnoilla he saavat aikaan luonteikkaita, suuria viinejä. Talvisin yli tuhat lammasta laiduntaa viiniviljelmillä, joten keinotekoista lannoitusta ei tarvita. Koko Parés Baltàn tuotanto on sertifioitua luomutuotantoa ja viinit ovat myös vegaaneille sopivia. Tuotanto toteutetaan biodynaamisesti.

 

Blanc de Pacs

Parés Baltà Blanc de Pacs on väriltään kirkas ja vihertävän vaaleankeltainen.

Tuoksu on runsas, trooppisen hedelmäinen, tyylikäs ja voimakas. Kypsät Parellada-rypäleet tuovat kesäisten hedelmien syvän tuoksun viiniin.

Maku on kuiva, raikas, hapokas, kypsän hedelmäinen. Persikat ja aprikoosit hallitsevat pirteää happoista kokonaisuutta.

Parés Baltà Blanc de Pacs on erinomainen viini seurusteluun, äyriäis- ja kanaruokien sekä pikkusuolaisten ja  tietenkin salaattien ja kasviruuan kanssa tarjoiltuna.

Hinta: 11,39€

 

 

 

 

 

 

 

 

Mas Peti

Väriltään Mas Petit on kuulas, kirkas, keskisyvän kirsikanpunainen

Hedelmäisessä tuoksussa on havaittavissa punaisia marjoja, aavistus nahkaa, herukoita sekä vaniljaa.

Maku on keskitäyteläinen, kevyesti tanniininen, hieman mausteinen, tasapainoinen ja viinissä on hyvä rakenne. Tammi tukee mukavasti hedelmää. Jälkimaku on kohtuullisen pitkä ja tasapainoinen.

Mas Petit sopii mainiosti tapaksien seuraksi sekä erinomaisesti myös serurusteluun.

Hinta: 11,39€

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Recent Posts

Start typing and press Enter to search