Kategoria Kuohuviini, Samppanja

Kuohuviini on meille itsestään selvä juhliessamme uutta vuotta, mutta se sopii myös joulun juhlistamiseeen. Kulinarismin kuninkaalliset ranskalaiset käyttävät
samppanjaa jouluviininä. Voit nostaa lasillisen kuohuvaa joululle ennen juhla-ateriaa, nauttia sitä valittujen kala-alkuruokien kanssa tai juhlistaa lahjojen avaamista.

Kuohuviini on myös onnistunut ja arvostettu lahja. Alkon valikoimasta löytyy aivan mahtavia trendikkäitä luomukuohuviinejä ja samppanja, joiden kanssa uudenvuoden juhlat ja joulun julinta onnistuvat mainiosti!

Näihin rooleihin sopivat laadukkaat perinteisellä tavalla valmistetut kuohuviinit Cremant d ́Alsace, Cava ja tietenkin samppanja. (tietenkin luomua)

 

PARÉS BALTÀ BRUT ”B” (käy myös vegaaneille)

Parés Balta Brut ”b” on väriltään kirkkaan vaalean keltainen.

Tuoksussa aistit vahvaa hedelmäisyyttä, päärynää ja omenaa, mutta myös paahtuneita leipämäisiä sävyjä.

Maku on kuiva, mutta samalla hyvin hedelmäinen. Vahvaa hedelmäisyyttä tasapainottaa sopiva hapokkuus. Jälkimaku on tyylikäs ja virkistävä.

Parés Balta Brut ”b” on hieno maljajuoma ja aperitiivi. Se sopii myös mainiosti tapaksien seuraan ja ylipäätään tyylikkään pienen suolaisen seuraksi.  Kokeile sitä myös sushin kanssa.

Hinta: 10,98€

 

 

 

 

 

 

 

WOLFBERGER CRÉMANT D’ALSACE BRUT ORGANIC W

Wolfberger (W) Crémant d’Alsace Organic Brut on väriltään kauniin kullankeltainen ja kirkas, kuplat ovat hienoja ja viipyvät pitkään.

Raikkaan hedelmäisessä tuoksussa tulee esiin intensiivisiä persikan, päärynän sekä sitruksen aromeja. Suutuntuma on hieman kermainen.

Maku seuraa tuoksua hyvin hedelmäisenä, tasapainoisena ja hennon pähkinäisenä.

Wolfberger (W) Crémant d’Alsace Organic Brut sopii mainiosti aperitiiviksi juhliin ja illanistujaisiin.

Hinta: 14,90€

 

 

 

 

 

 

 

NICOLAS FEUILLATTE FONDAMENTAL CHAMPAGNE BRUT

Väriltään samppanja on kirkas, kuulas, vaalean kullankeltainen.

Tuoksussa on paahdettua pähkinää, mantelia ja paahtoleipää. Myös hedelmäisyyden aistii selkeästi.

Maku on kuiva selkeä ja hedelmäinen. Maun pituus tuo vielä juomasta esille paahteisuuden ja hasselpähkinän. Loppumaku on pitkä, tyylikäs ja eloisa.

Tuote on valmistettu luonnonmukaisesti viljellyistä rypäleistä ja sillä on ECOCERT luomusertifikaatti. Nicolas Feuillatte Brut Fondamental samppanjaa on kellari-kypsytetty vähintään 15 kuukautta.

Hinta 44,90€ (Alkon tilausvalikoima)

Recent Posts

Start typing and press Enter to search