Kategoria Punaviini, Samppanja, Valkoviini

Joulun suunnittelut ovat kaikilla varmasti jo kovassa vauhdissa. Viikon Viini porukka haluaa antaa tänä vuonna lahjaksi aikaa ja kerromme toimivan joulupöydän viinilistan, jotta voitte vain kävellä Alkoon ja napata ne hyllyltä! Olemme myös julkaisseet menneinä viikkoina yksitellen viinivinkin itse kalallekalkkunalle ja kinkulle. Tässä kuitenkin vielä vaihtoehto kokonaisuudesta!

 

Ensinnäkin joulun juhlinta pitäisi alkaa aina aperitiivillä. Joulun merkittävyyden painottamiseksi aperitiiviksi suosittelemme samppanjaa ja Nicolas Feuillatte Millésimé Blanc de Blancs Brut toimii tässä yhteydessä erinomaisesti!

Nicolas Feuillatte Millésimé Blanc de Blancs Brut

Samppanja on väriltään vaaleankeltainen.

Sen tuoksu on aromikas, mineraalinen ja myös hyvin kukkainen. Siitä voi erottaa omenankukkia, akasiaa, päärynää ja limeä.

Viini sopii erinomaisesti aperitiiviksi,  sekä kaikenlaisten kevyiden ja hienostuneiden ruokien kanssa tarjottuna.

“Maku on elegantin kuiva, raikas ja sitruksinen sekä vihreään omenaan vivahtava. Rakenteeltaan viini on miellyttävän kevyt, mineraalinen sekä eloisa, tuoden mieleen keväisen raikkauden. Jälkimaku on pitkä, kuplat pieniä sekä säilyviä.”

Hinta: 45,90€

 

 

 

 

 

 

 

Kalapöytään vaihtoehtoisesti suosittelemme Ranskan Alsacesta pirteää ja hedelmäistä Wolfberger Rieslingiä!

 Wolfberger Riesling

Viini on kirkas ja vaaleankullankeltainen.

Tuoksu on hedelmäinen; omenaan, ananakseen ja aprikoosiin viittaava. Mukana on myös miellyttävää mineraalisuutta ja kukkaisuutta.

Wolfberger Riesling sopii oivallisesti merenherkkujen, kalaruokien, kanaruokien, salaattien ja etnisten ruokien kanssa tarjottavaksi. Viinin raikkaat hapot yhdistettynä Alsacen erikoisuuksien, kuten hapankaalin tai erilaisten piiraiden ja simpukoiden kanssa, hivelevät makuhermoja.

“Maultaan viini on kuiva, raikas, pehmeän hedelmäinen sekä miellyttävän hapokas.”

Hinta: 11,95€

 

 

 

 

 

 

Kinkun kanssa toimii myös erinomaisesti vaniljaisen mausteiset Tempranillo-viinit. Siksi ehdotamme Espanjalaista Vinea Museum Tempranillo Crianza joulupöydän punaiseksi viiniksi.

Vinea Museum Tempranillo Crianza

Viini on väriltään syvän tummanpunainen.

Tuoksussa on kypsää, tummaa marjaisuutta, mutta voit löytää myös paahdetun kahvin, savun ja mausteiden aromeja.

Maultaan viini on runsas ja suuntäyteinen sekä samettisen pehmeä. Tanniinit ovat jo pyöristyneet ja kypsät. Maussa tuntuu myös kypsä marjaisuus ja viikunaisuus. Jälkimaku on miellyttävän mausteinen, paahteinen ja pitkä.

Vinea Museum on upea valinta tummille liharuoille. Sen seurassa viihtyvät reilut pataruoat, pihvit ja paistit, mutta myös vaativammat poro ja riista. Viinisopii myös kypsytettyjen juustojen kanssa, jolloin viinille rakkain on tietenkin Manchego.

Hinta: 12,58€

 

 

Mukavaa joulunodotusta! <3

 

 

 

 

 

Recent Posts

Start typing and press Enter to search