Kategoria Kuohuviini

Vielä on kesää jäljellä ja Alkon verkkokauppaan on sen myötä saapunut myös ihania uutuuksia kuohuviinien osalta!

Kaksi upeaa kuohuviinia Soligo Solicum Rose ja Soligo Col De Mez. Viinit tuottaa Cantina Colli del Soligo, joka on perustettu vuonna 1957. Viinitarhat sijaitsevat aivan Prosecco-alueen sydämessä klassisten alueiden Coneglianon ja Valdobbiadenen välissä.

Solicum Rosé on hieno maljajuoma ja aperitiivi, joka sopii myös mainiosti tapaksien seuraan. Voit nauttia sitä myös juustojen ja jälkiruokien kanssa. Cava, joka saa sinut hyvälle tuulelle. Maku on melko kuiva, raikas ja hedelmäinen. Maku mukailee tuoksua mansikkaisuudellaan ja vadelmaisuudellaan. Jälkimaku on pitkä ja miellyttävän virkistävä.

Soligo Col De Mez on tyylikäs alkumalja ja ruokahalua herättävä aperiitivi. Se sopii hienosti myös laadukkaiden italialaisten antipastojen seuralaiseksi. Voit kokeilla sitä myös aterialla kevyemmän kala- ja äyriäsruoan tai kokonaisen menun seurana. Se on myös mitä mainioin hienostunut nautiskelu- ja seurusteluviini. Maku on voimakkaan hedelmäinen, mutta silti hyvin tasapainoinen. Viinin raikas hapokkuus ja mineraalisuus tekevät siitä ehjän tyylikkään kokonaisuuden.

Soligo Col De Mez on huippuluokan Prosecco-kuohuviini Trevison alueelta Italian Venetosta noin 50 kilometriä Venetsiasta. Sen rypäleet tulevat arvostetulta Valdobbiadenen viinitarhoilta. Alueiden viinitarhat kohoavat kukkuloiden rinteillä aina 500 metriin saakka. Col de Mez valmistetaan 100% Glera-rypäleestä. Lajiketta nimitetään viinityypin mukaan myös Proseccoksi. Soligo Col De Mez saa korkeimman luokituksen DOCG Prosecco Superiore.

Molemmat tuotteet Alkon verkkokaupasta kätevästi hintaan:

Soligo Solicum Rose 11,91€

Cantina Colli del Soligo 12,90€

Recent Posts

Start typing and press Enter to search