Kategoria Kuohuviini, Rosé, Valkoviini

Crudon kolme luomuviiniä ovat pian kaikki saatavilla Alkoista! Sarjaan kuuluu valkoviini Crudo Catarratto-Zibibbo, Rosee Crudo Negroamaro Rosato ja Crudo Prosecco. Kaikki kolme ovat täysin luomuja ja mahtava lisä kesäisiin juhliin.

Viinien kantavana teemana ovat pullojen etiketeissä olevat satujen merihirviöt. Viinit tuottaa  Mare Magnum, joka on vuonna 2010 perustettu uusi viinialan yritys. Sen perustivat yli 20 vuotta viinialan johtavilla paikoilla toimineet Takis Soldatos ja Mario Calzolari. Yrityksen tuotanto alkoi italialaisista viineistä ja se tuottaa viinejä laajasti eri puolilta Italiaa: Venetosta, Toscanasta, Apuliasta ja Sisiliasta.

Yrityksen enologit matkustavat ympäri maailman etsien laadukkaita tuottajia yhteistyökumppaneiksi. Mare Magnum onkin laajentanut tuotantoaan Ranskaan, Espanjaan, Etelä-Afrikkaan, Australiaan, Uuteen Seelantiin. Huolimatta siitä, mistä päin maailmaa yrityksen viinit tulevat visio on selkeä: tuottaa laadukkaita viinejä kohtuulliseen hintaan.

Crudo Catarratto-Zibibbo on täydellinen aperitiivi. Viini on hieno kumppani raikkaille salaateille ja kevyemmille – ja mausteisimmille aasialaisille ruoille. Maku on raikas ja hedelmäinen, jossa on tasapainoista makeutta, ripaus kypsää trooppista hedelmää, ananasta, mangoa, kukkaisuutta ja limeä. Crudo Cataratto-Zibibbo tulee aurinkoisesta Sisiliasta, jossa rypäleet saavat paljon lämpöä ja viinistä tulee runsaan hedelmäistä. Muscat on Siciliassa nimetty Zibibboksi, josta viini saa sen runsaan aromaattisuuden. Cataratto taas on Sicilian alkuperäisrypäle, joka tuo viiniin sen hapokkuuden ja rakenteen. Crudo Catarratto-Zibibbo tulee olemaan valikoimassa alkon vakiovalikoimassa hintaan (9,99€).

Crudo Negroamaro Rosato on myös on hieno kumppani raikkaille salaateille ja kala- ja äyriäisruoille. Kesäinen rosee toimii myös erinomaisesti nautittuna sellaisenaan. Viini on maultaan raikas, hedelmäinen ja aromaattinen. Hedelmäisyyden lisäksi voit aistia kypsempiä marjoja, verigreippiä sekä herukkaa. Viini jättää suuhun virkistävän ja kevyen mausteisen jälkimaun.

Crudo Prosecco on hieno kumppani kevyemmille kala- ja äyriäisruoille kuten kuhalle, siialle ja ravuille. Älä unohda tätä myös täydellisenä aperitiivina. Maku on kuivahko, raikas ja hedelmäinen, aromaattista kukkaisuutta. Jälkimaussa puhdasta mineraalisuutta.

Crudo Negroamaro Rosato (9,99€) ja Crudo Prosecco (14,90€) ovat tilattavissa Alkon verkkokaupan kautta.

 

Recent Posts

Start typing and press Enter to search