Kategoria Punaviini

Pian on pääsiäinen ja ensiviikonloppuna monella on hieman pidemmät vapaat. Tämä mahdollistaa arkisen rytmin rikkomisen ja antaa tilaa pienelle hemmottelulle, rauhoittumiselle tai riemukkaalle juhlimiselle. 😉 Pääsiäisenä monella voi olla perinteenä syödä hyvin ja kutsua ystäviä kylään.

Perinteikkäisyys onkin tämän viikon teemana Viikon Viinissämme. Baron De Ley on ollut paljon pinnalla blogissamme lähiaikoina. Tällä kertaa keskitymme kuitenkin enemmän heidän tuottamaan viiniin Barón de Ley Varietal Maturana 2014.

Baron de Ley loi Varietals sarjan kunnioittamaan Riojan alueen perinteisiä rypälelajikkeita. Maturana on vanha Riojan lajike, jonka luultiin jo hävinneen. Lajikkeen löytyminen ja elvyttäminen La Riojan yliopiston avulla on yksi viime vuosien merkittävimmistä tapauksista alueella. Maturana tuottaa täyteläistä ja maanläheistä viiniä. Baron de Ley Varietal Maturana on valmistettu luostarin läheisyydessä olevalta ”Finca Alegría” tarhalta kasvaneita käsin poimituista rypäleistä. Viini on kypsynyt amerikkalaisissa tammitynnyreissä 12 kuukauden ajan.

Viini on täyteläinen ja runsas. Tyylikkäästi tammitetun viinin maku mukailee tuoksua. Pehmeät tanniinit ja hyvä hapokkuus ovat upeasti tasapainossa. Tuoksu on monipuolinen ja intensiivinen. Voit löytää siitä voimakasta tummaa marjaisuutta, kahvin suklaan ja tupakan aromeja sekä yrttisyyttä kuten minttua. Väriltään syvän tummanpunainen sinertävällä vivahteella. Viini on klassinen maanläheinen lihaviini, jonka seuraksi sopivat fileet, pihvit, lammas, riista sekä poro. Voit kokeilla sen kanssa myös kypsiä juustoja kuten esimerkiksi espanjalaista Manchegoa. Yksi erittäin toimivaksi havaittu ruokasuositus Varietal Maturanan kanssa on lampaan paahtopaisti bearnaisekastikeella. 😉

 

Samantyylisiä postauksia

Start typing and press Enter to search