Kategoria Kuohuviini, Valkoviini

Wolfberger…susi…asenne…MAKU!

Wolfberger tuottaa tunnettuja kuohuviinejä kuten, Wolfberger Cremant d’Alsace Brut ja maukkaita valkoviinejä kuten Wolfberger(2) ja Wolfberger(3). Toisaalta mitä muutakaan voi odottaa Ranskan Alsace-alueen suurimmalta viinintuottajalta.

Wolfberger on tuotteidensa lisäksi erittäin mielenkiintoinen tuottaja, se on osuuskunta, joka koostuu 750 viljelijästä ja viinitarhoista noin tuhannen hehtaarin alueelta. Heidän toiminnassaan yhdistyy perinteiset ja huippunykyaikaiset viinin valmistustekniikat. Wolfberger pyrkii tuottamaan persoonallisia viinejä, perinteitä kunnioittaen.

Wolfberger W(2)

Kyseinen viini on vahvasti sidoksissa mereneläviin. Maku viinissä on kuiva, kuten useimmalle suomalaiselle maistuu. Samalla viini on kuitenkin runsaan hedelmäinen, tasapainoinen ja tyylikäs. Hyvää hedelmäisyyttä tasapainottaa raikas hapokkuus, joka jättää suuhun virkistävän jälkimaun. Viinissä on käytetty Riesling ja Pinot Gris rypälettä. Viikon viini – porukka suosittelee Wolfberger(2):sta sushien kanssa.

Sushi on arkipäiväistynyt keittiöissämme todella paljon viimevuosina, sushi on kuitenkin mahtava ruokalaji uudenvuoden juhliin. Sen valmistaminen oikein ja onnistuneesti voi olla hieman haasteellista. Sushin valmistaminen on loistava aktiviteetti illanistujaisiin. Tuolloin vieraiden ei tarvitse istua valmiiseen pöytään, vaan saavat osallistua itse illallisen valmistamiseen.
Mitä tarvitse?

  • Bambumaton
  • Terävän veitsen
  • Täytteet sushiin
  • Levä-arkkeja

Valmistettuasi riisin, jota saa helposti ostettua nykyisin ruokakaupoista, kannattaa sushit koota tätä ohjetta seuraten:

1. Aseta bambumatto työpinnallesi ja tämän päälle levä-arkki. Lisää levän päälle pallo riisiä.

Vinkki: Käsittele Sushi-riisiä aina kostein käsin. Pidä lähelläsi pientä astiaa, jossa kylmää vettä. Voit dipata astiaan käsiäsi, pitääksesi ne märkinä.

2. Levitä riisi tasaisesti arkin päälle.

3. Tee pieni vako kämmensyrjällä maton puoliväliin.

4. Aseta valitsemasi täytteet vakoon. (Vaihtoehto: Lisää vakoon pieni määrä wasapia)

5. Rullaa makirulla itsestäsi poispäin, varmista että täytteet pysyvät hyvin sisällä ja kostuta noriarkin pää, täten se liimaantuu kiinni.

6. Tee rullaten napakka rulla,.

7. Kasta veitsi vedessä ja leikkaa sushista suuhunpantavia paloja.

HUOM: Varaa jokaista juhlijaa kohti noin 5–6 nigiriä, 4 makia ja 2 kaliforniamakia.

Kruuna kattaus näyttävästi yksinkertaisilla astiolla, tietenkin syömäpuikoin. Lisäksi viininä Wolfberger(2) ja uudenvuoden juhlissa tietenkin puolenyön aikaan Wolfberger Cremant d’Alsace Brut!

Samantyylisiä postauksia

Start typing and press Enter to search