Kategoria Punaviini, Samppanja, Valkoviini

Nyt on enää kaksi yötä jouluun! Toivottavasti joululahjat on jo hankittu ja joulupöydän menu jo suunnitteilla. Viikon Viini – porukkakin karkaa pian joulun viettoon, mutta ensin haluamme antaa viimehetken vinkit joulupöytään, jos joku vielä arpoo mitä juomia lisäisikään tarjoiltavaksi. ”Viinipastorimme” Juha Rantala tarjoutui antamaan viimehetken vinkit joulun tarjoiluun.

Hänen mukaansa on trendikästä tarjoilla kuohuvaa aperitiivinä ja tähän sopii ehdottomasti Nicolas Feuilatten Brut Chardonnay samppanja, joka on mitä mahtavin alkumalja.  Samppanja on erittäin kuiva ja hapokas. Maku on kypsän sitruksinen, kevyen aprikoosinen, mineraalinen ja hennon briossinen.

Aperatiivin jälkeen siirtyessä kalapöytään, makeamman ja raikkaan juhlan tunteen saa aikaan Barth Riesling Fructus. Viini käy upeasti mausteisemman kala- ja äyriäisruokien kanssa. Viini toimii myös mahtavasti juustojen kanssa, jotka tietenkin kuuluvat myös osaksi joulun viettoa.

 

Kinkun yhteydessä siirrytään luonnollisesti punaviiniin. Joulupöydän punainen klassikko CdP Domaine du Vieux Lazaret Rouge, sopii klassisiin kypsempiin lihruokiin kuten porsas, lammas ja nauta. Viini on joulun punainen lahjaviini, joka on täyteläinen tanniininen, tumman marjainen, kirsikkainen, mausteinen, hennon tamminen ja vivahteikas.

Perinteiseen tyyliin kuuluu siis edelleen valkoviini ja punaviini joulupöydässä, jolloin kuohuvaa tarjoillaan uudelleen vasta myöhemmin lahjojen avauksen ja ruokailun jälkeen.

Kaikki nämä viinit löydät Alkon verkkokaupasta hintaan:

Nicolas Feuillatte Millésimé Chardonnay Champagne Brut 45,90€

Barth Fructus Riesling 2015 13,90€

Châteauneuf-du-Pape Domaine du Vieux Lazaret 2013 28,90€

Erittäin hyvää joulua kaikille lukijoillemme! TerveisinViikon Viini -väki

Samantyylisiä postauksia

Start typing and press Enter to search