Kategoria Punaviini, Reseptit
vk_36

Tässä seuraava jalanjälki arjessa, Footmark Merlot Cinsault -punaviini.  Tämä uutukainen löytyy Alkon vakiovalikoimasta hintaan 6,48 € pullo.  Viini on helposti lähestyttävä arkiviini. Tämä makean marjaisa ja täyteläinen viini sopii seurusteluun ja on mukava grilliviini sekä hyvä kumppani pastojen ja porsaanliharuokien kanssa. Punaviini on tehty Merlot ja Cinsault -rypälelajikkeista. Viinissä on jäännössokeria 12 g/l, joten se toimii hyvin myös esimerkiksi tulisemman ruuan kanssa.

Tässä maukas resepti juuri tälle punaviinille, tulinen porsaanpata. Padassa käytetty chili antaa potkua päivään ja Footmark Merlot Cinsault -punaviinin marjaisuus tasapainottaa ja rauhoittaa tulisuutta.

Possunpata resepti ja ohjeet:
n 400 g luutonta porsaan lihaa
3 rkl Arla Meijerivoita
1 sipuli hienonnettuna
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 punaista chiliä
2 rkl inkivääriä raastettuna
2 tl currya
n 4 dl vettä
1 lihaliemikuutio
2 dl ruokakermaa
2 rkl vehnäjauhoja

Ohjeet
Ruskista kevyesti sipuli- ja valkosipulisilppu matalalla lämmöllä padassa, lisää sitten kuutioitu liha ja lisää hieman lämpöä. Lisää paistamisen lopussa hienonnettu chili, inkivääri ja curry. Kääntele. Lisää vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Sekoita joukkoon liemikuutio. Anna kiehua hiljalleen kannen alla, kunnes liha on kypsää. Lisää lopuksi kerma ja varovasti veteen sekoitetut vehnäjauhot. Anna padan kiehua hiljalleen kunnes neste sakenee, noin 10 minuuttia. Keitä lisäksi riisiä ja voit halutessasi lisätä padan päälle hienonnettua persiljaa tai tuoretta timjamia.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search