Suomalaiset sesongin perinteiset kala-alkuruoat sisältävät laajan makujen kirjon: rasvaisuutta, savuisuutta, suolaa, etikkaa, mutta myös herkkiä ja mietoja makuja.
Tälle perinteiselle kalapöydälle sopii hedelmäinen ja pirteän hapokas valkoviini. Viinin hedelmäisyyttä tukemassa saa olla myös hieman jäännössokeria. Sopivia lajikkeita ovat mm Riesling.

Joulun kala-alkuruoat voi jakaa kahteen viinin suhteen. Tarjoa kevyemmille, esimerkiksi mädille, kuhalle, siialle klassista kuohuviiniä, samppanjaa tai tyylikästä valkoviiniä. Samaa viiniä voi käyttää myös alkumaljana ennen juhlapöytään siirtymistä. Rasvaisille, savuisille, etikkaisille kaloille pöytään tuodaan täyteläisempi, hedelmäisempi viini, joka voi olla myös tyylikkäästi tamminen.

Kalapöydässä erinomaisesti juhlan tuntua luo:

Barth Fructus Riesling

PIRTEÄ & HEDELMÄINEN

Tuoksussa tuntee hedelmäisyyttä ja mehukkuutta, kuivattua makeaa sitruunaa, kukkaisuutta ja hunajaa.

“Maku on raikas ja tasapainoisen hapokas. Makeus tuo hyvin esiin hedelmäisyyden ja taittaa voimakkaat hapot.”

Hinta: 14,90€ / vakiovalikoima

Viinin nimi “FRUCTUS” on latinaa ja tarkoittaa “hedelmää”.

 

 

 

 

 

 

Barth Riesling Trocken

VIVAHTEIKAS & RYHDIKÄS

Tuoksussa eksoottista hedelmää, mineraalisuutta sekä hentoa petroolia.

Klassiset kala- ja äyriäisruoat, itämaiset ruoat, sinihomejuusto

“Kuiva, hedelmäinen, raikkaan hapokas sekä tyylikkään mineraalinen”

Hinta: 15,90€ / tilausvalikoima

Barthin viinit valmistetaan luontoa kunnioittaen ja perinteitä vaalien. Viinin käyminen tapahtuu terästankeissa matalassa lämpötilassa, jonka ansiosta viini saa raikkauden ja hedelmäisyyden.

 

Start typing and press Enter to search