Kategoria Punaviini, Valkoviini

Norex Selected Brands on suomalainen perheyritys, joka omistaa Footmark -tuotemerkin. Tuotemerkin taustalla on ajatus tuottaa Suomalaiseen makuun sopivia viinejä. Viinit ovatkin rakennettu yhteistyössä asiakkaiden kanssa, jotta maku, ulkonäkö ja kokonaisuus toimisi mahdollisimman hyvin juuri meille. Tuoteperheeseen kuuluu tällä hetkellä neljä viiniä, joista kaksi löytyy myös kolmen litran hanapakkauksissa. Footmarkin ulkonäkö on muuttunut radikaalisti tänä syksynä. Maku on kuitenkin pysynyt entisellään ja toimii vieläkin! Kaikki viinit löytyvät Alkojen vakiovalikoimasta.

 

Footmark Pinotage

Viinin taustalla on ympäristöystävällisiä ja pehmeitä arvoja. Viini tuotetaan Etelä-Afrikassa ja kuljetetaan säiliöissä meriteitse. Norex Selected Brands tuottaa ja pullottaa Footmark Pinotagen yhteistyössä saksalaisen Peter Mertesin kanssa, jonka tuotannon energialähteenä on viinialan suurin aurinkopaneelijärjestelmä ja luonnonkaasu. Footmark Pinotagen rypäleet tulevat Paarlin laatuviini-alueelta Stellenboschista pohjoiseen. Viinin tuottajalla on yli 60 vuoden kokemus alueelta. Paarlin viinitie tunnetaan myös nimellä “punainen tie” alueen legendaaristen punaviinien myötä. Pinotage on leimallisesti Etelä-Afrikan oma punainen lajike, risteytys Cinsaultista ja Pinot Noirista. Sen on kehittänyt Professori Perold vuonna 1925 Stellenboschin yliopistossa. Footmark Pinotage valmistetaan terästankeissa, jotta Pinotagen oma lämmin ja paahteinen luonne saadaan säilytettyä.

”Runsas, paahteinen ja pehmeä. Viini jättää suuhun tyylikkään pippurisen jälkimaun.”

Hinta: 6,99€ (myös hanapakkauksena 3L)

 

 

Footmark Chardonnay Viognier

Footmark Chardonnay Viognierin rypäleet tulevat Paarlin laatuviini-alueelta Stellenboschista pohjoiseen. Viini kypsyy terästankeissa, mikä korostaa rypälelajikkeiden luontaisia aromeja. Chardonnay tuo viiniin täyteläisyyttä ja runkoa, Viognier puolestaan raikkautta ja hedelmäisyyttä.  Viinin taustalla on myös ympäristöystävällisiä ja pehmeitä arvoja. Viini tuotetaan Etelä-Afrikassa ja kuljetetaan säiliöissä meriteitse.

”Kuiva, raikas ja tasapainoinen. Mausta löytyy herkullista hedelmäisyyttä ja raikasta sitruksisuutta.”

Hinta: 6,99€ (myös hanapakkauksena 3L)

 

 

 

Footmark Merlot Cinsault

Etelä-Afrikkalainen Footmark Merlot Cinsault on täyteläinen, mutta samalla pehmeän marjainen lisäys tuoteperheeseen. Sekä Merlot- että Cinsault -rypäleet ovat käyneet terästankeissa. Sen jälkeen viini on kypsynyt n. 6 kk ranskalaisten tammilankkujen kanssa saadakseen hitusen tammen tuomaa makua ja rakennetta. Tavallista korkeampi jäännössokeri tekee viinistä pehmeämmän ja se onkin mukavan mutkaton seurusteluviini.

”Täyteläinen, keskitanniininen, tumman marjainen, kirsikkahilloinen, metsämarjainen, mausteinen, hennon savuinen”

Hinta: 6,99€

 

 

 

Footmark Organic White (1L)

Footmark Organic White laajentaa tuoteperheen ensimmäistä kertaa Espanjaan. Rypäleet tähän puolikuivaan luomuvalkoviiniin tulevat La Manchuelan alueen ympäristöstä keskeltä Espanjaa. Se on saanut käydä terästankeissa, kontrolloidussa lämpötilassa. Litran PET-muovipullo on kätevän kevyt ottaa mukaan piknikeille ja eväsretkille.

”Puolikuiva, keskihapokas, kypsän sitruksinen, kevyen persikkainen ja karviaismarjainen, hennon mausteinen, raikas.”

Hinta: 9,49€

Recent Posts

Start typing and press Enter to search