Kategoria Valkoviini

Portviinit ovat erinomainen jälkiruoka itsessään tai ihana lisä suklaan tai juustojen kanssa nautittavaksi. Alkon tilausvalikoiman kautta voit löytää upeita helmiä tekemään juhlista tai illastasi täydellisen. Porto Cruz 2o vuotta vanha ja 30 vuotta vanha La Martiniquaisen tuottamat portiivinit ovat mitä erinomaisimpia ”meditaatioviinejä” ja loistava lahja myös!

Portviineistä Tawnyt kypsytetään pitkään tammitynnyreissä ja ne ovat pullotuksen jälkeen markkinoille tullessaan valmiita nautittavaksi. Laadukas Tawny kypsyy 650 litran tynnyreissä 3-7 vuotta. Viini on väriltään vaalea, usein punaruskeaan tai kellanruskeaan vivahtava. Maultaan viini on hedelmäinen, mutta siihen on alkanut kehittyä hienostuneita kuivattujen hedelmien aromeja. Monet viinien harrastajat pitävät iäkkäitä Tawnyja portviinien parhaina. Ne ovat luonteikkaita, hienostuneita, kevyempiä ja raikkaampia kuin esimerkiksi vuosikertaportviinit. Viinin persoonallisuus ja tyyli vaihtelevat suuresti sen mukaan onko kysymyksessä 10-, 20-, 30- vai 40-vuotias Tawny. Niiden väri vaihtelee vaalean kellanruskeasta ruskeaan ja niiden makukirjossa on runsaasti pähkinäisiä, toffeisia ja kuivien hedelmien aromeja. Jälkimaku antaa raikkaan hapokkaan ja jopa kuivan vaikutelman huolimatta siitä, että viinissä on sokeria kohtuullisen paljon. Porto Cruzin tila Gran Cruz sijaitsee aivan keskellä Douro laaksoa ja on yksi maailman suurimmista
portviinitaloista. Porto Cruzin vuotuinen portviinin myynti on noin 6 miljoonaa litraa.

 

Porto Cruz 20 Years Old on väriltään tummanpunainen. Tuoksu on kuivattuja hedelmiä ja pähkinöitä.

”Makea, täyteläisen marjainen, paahdettuja manteleita, tasapainoinen ja ryhdikäs.”

Porto Cruz 30 Years Old on väriltään tiilenpunainen. Tuoksu on kypsän mausteinen, tee-arominen.

”Makea, täyteläinen, pehmeän toffeinen, tupakanlehtien aromeja, korianteria ja mustapippuria.”

Ihanaa syksyä ja muistakaa nauttia!

Recent Posts

Start typing and press Enter to search