Kategoria Punaviini

Insight Pinot Noir tulee maailmankuululta Marlborough’n alueelta eteläisen saaren pohjoispäästä itärannikolta. Ilmasto-olosuhteet ovat alueella ainutlaatuiset. Pitkät ja valoisat kesät, jolloin päivällä on lämmintä ja yöllä viileää, luovat ihanteelliset edellytykset huippulaadukkaille rypäleille. Lämpimät päivät saavat aikaan hyvän hedelmäisyyden ja viileät yöt sitä tasapainottavan hapokkuuden. Viinin rypäleet kerätään tarhalta käsin.

Insight Pinot Noir on hieno kumppani kevyemmille tyylikkäille liharuoille ja riistalle. Sen seurassa viihtyy ankka, vasikka, lammas tai riistalinnut. Voit kokeilla sitä viilennettynä myös rasvaiselle kalalle. Älä unohda, että Pinot Noir on klassinen viini kalkkunalle. Liharuokien kanssa tarjottuna viini hyötyy punaisista marjoista tehdyistä hillokkeista ja hyytelöistä. Kesällä voit kokeilla esimerkiksi mansikkasalaattia ankan seuraksi.

Viinin tuoksu on runsas ja huumaava. Siinä voi aistia kypsää punaista marjaisuutta, kuten kirsikkaa, vadelmaa ja mansikkaa, mutta myös vaniljaisia ja mausteisia sävyjä. Viini on maukas, mutta hyvälle Pinot Noirille tyypillisellä tavalla samalla tyylikäs ja kevyt. Punaista marjaisuutta tukee hyvä hapokkuus. Voit löytää mausta myös kevyttä seetrisyyttä, sillä viini on kypsynyt ranskalaisissa tammitynnyreissä 11 kuukauden ajan. Viini jättää suuhun marjaisen mausteisen ja raikkaan jälkimaun.

Insight Pinot Noirin tuottaa Vinultra, joka on uusiseelantilainen yksityisomistuksessa oleva viinintuottaja. Vinultra on erikoistunut viileän ilmaston lajikkeisiin, kuten Sauvignon Blanc, Dry Riesling, Pinot Gris, Gewurztraminer ja Pinot Noir. Vinultran viinintekijänä toimii Eveline Fraser, joka on yksi uuden maailman tunnetuimpia alallaan. Hän on aikaisemmin toiminut mm. Cloudy Bayn pääviinintekijänä.

Vinultran Insight Pinot Noirin löytää nyt Alkon tilausvalikoimasta hintaan 18,89€

Recent Posts

Start typing and press Enter to search