Kategoria Punaviini

Luomua, eettistä tuotantoa, reilun kaupan periaatteet, sulfiititon ja soveltuu vegaaneille. Stellar Wineryn uusi ”The Storyteller” kuulostaa ehkä sadulta kaikkine upein arvoin. Sitä se ei kuitenkaan ole, vaan löytyy Alkon vakiovalikoimasta myymälöiden hyllyistä.

The Storyteller Cabernet Sauvignon antaa meille kolme lupausta: luomuna viljelty, eettisesti tuotettu ja reilun kaupan periaatteita noudattava (Fair for Life). Viiniin ei ole sen valmistusvaiheessa lisätty sulfiitteja, eikä sen valmistuksessa ole käytetty eläinkunnasta peräisin olevia aineita, joten se sopii myös vegaaneille.

Viinin tuottaa Stellar Winery, joka on Etelä-Afrikan suurin luomuviinien tuottaja. Rypäleet viineihin tulevat Namaqualandin alueelta aurinkoisesta Western Capesta. Reilun kaupan sertifiointi on parantanut Stellar Wineryn työntekijöiden työ- ja elinoloja. Työntekijät omistavat myös yhtiöstä 26 prosenttia. Tukea on jaettu myös esimerkiksi alueen kouluille.

Eettinen ajattelumaailma on kovassa nousussa viiniharrastajien ja kuluttajien keskuudessa. Tuottajat kuten Stellar Winery perustavat toimintansa juuri tämänkaltaiselle toiminnalle ja tuovat täten uudenlaisia tuotteita eettisesti toimivien kuluttajien keskuuteen.

Viinin täyteläisessä ja keskitanniinisessa maussa on mustaherukkaisuutta, mokkaisuutta, kevyttä suklaisuutta sekä hieman mustapippurisuutta. Tuoksussa on mustaherukkaa, tummaa marjaisuutta sekä hieman paahteisuutta. The Storyteller Cabernet Sauvignon sopii hyvin erilaisille mausteisille liharuoille, pataruoille, lampaalle sekä koville ja kypsille juustoille.

The Storyteller Cabernet Sauvignon vakiovalikoimassa hintaan 14,90€/75 cl

Recent Posts

Start typing and press Enter to search