Kategoria Punaviini

Tällä viikolla olemme valinneet viikon viiniksi legendaarisen Allegrinin Palazzo Della Torren.

Viinin tuottaja Allegrini on Valpolicella Classicon alueelta kotoisin oleva perheyritys, jolla on kunnioitettavat 400 vuotta viininviljelyhistoriaa. Allegrini on alueen ’isoja nimiä’, sekä kotimarkkinoilla että kansainvälisesti yksi koko Italian parhaita tuottajia. Vaikutusvaltainen italialainen viini- ja ruokalehti Gambero Rosso valitsi Allegrinin vuoden viinitaloksi 2016. Nykyään yrityksellä on viinitiloja myös Toscanan alueella.

Palazzo Della Torre on täyteläinen, roteva, samettinen, kypsän marjainen, kevyen rusinainen, tasapainoinen. Sopii monipuolisesti italialaiseen keittiöön, etenkin risotoille ja varsinkin, kun mauista löytyy sahramia, tattia tai porsaanlihaa. Lasagnet ja pastat (esim. Amatriciana tai Carbonara -kastikkein) toimivat hienosti. Gnocchi kera Gorgonzola-saksanpähkinäkastikkeen, grillatut pihvit ja paistit sekä Parmankinkku myös hyviä yhdistelmiä. Keskipitkään kypsytetyt juustot ovat hyvä valinta, erityisesti Parmigiano Reggiano, Pecorino ja Monte Veronese.

Palazzo della Torre on yksi niistä viineistä, joka on tehnyt Allegrinista maailmankuulun. Palazzo della Torre -viinitarha sijaitsee samannimisen renesanssipalatsin ympärillä Fumane di Valpolicellassa. Osa rypäleistä laitetaan sadonkorjuusta sivuun kuivumaan ja niistä puristettu viini sekoitetaan myöhemmin mukaan viiniin. Terästankkikäymisen jälkeen viini läpikäy malolaktisen käymisen barrique-tynnyreissä ja kypsyy vielä 15 kk tammitynnyreissä, jonka jälkeen 7 kk pullossa.

Viinin löydät Alkon tilausvalikoimasta hintaan 26,90€ /75cl

 

 

Recent Posts

Start typing and press Enter to search