Kategoria Punaviini, Valkoviini

Louis Jadot’n viinitalo on perustettu 1859 Bourgognen sydämeen Côte d’Oriin. Tänään se on yksi Bourgognen tunnetuimpia, suurimpia ja laadukkaimpia tuottajia. Louis Jadot tuottaa viiniä yli 150:ltä Bourgognen appelaatiolta. Sillä on yli 130 hehtaaria omistuksessaan ja kontrollissaan klassisessa Côte d’Orissa ja se on alueen suurin viinitarhojen omistaja. Sillä on myös kaksi viinilää tuotannollisesti tärkeillä Beaunen ja Beaujolais-Villagen alueella. Kaikki yhtiön tuottamat viinit myydään Louis Jadot -etiketin alla.

Alkon tilausvalikoimassa on tällä hetkellä iso kirjo Louis Jadot’n viinejä. Tällä viikolla halusimme keskittyä kahteen tilausvalikoiman helmeen Louis Jadot Les Petites Pierres Chardonnay & Louis Jadot Les Petites Pierres Pinot Noir molemmat verkkokaupan kautta 19,96€/75cl.

Louis Jadot Les Petites Pierres Chardonnay on hieno kumppani rasvaisemmille kala- ja äyriäisruoille. Sen seurassa viihtyvät esim. jalosukuiset lohikalat. Hyvässä hedelmäisyydessään ja tyylikkäässä tammisuudessaan se kestää ruoassa myös savustusta, grillausta ja rasvaisempia kastikkeita. Voit kokeilla sitä myös kanan, ankan tai vaaleamman lihan kumppanina. Maku on runsas, mutta samalla tyylikäs. Selkeä, mutta miellyttävä tammisuus tukee viinin hyvää hedelmäisyyttä.

Les Petites Pierres Chardonnayn tuotantoalue on koko Bourgogne. Louis Jadot’n Les Petites Pierres Chardonnayn rypäleet tulevat kolmelta eri alueelta: Côte d’Orista, Chalonnaisesta, jotka tuovat sekoitukseen voimaa ja runkoa, sekä Mâconnais’n Saint Vérand’sta, joka saa aikaan hedelmäisyyden ja raikkauden. Osa viinistä valmistetaan ja kypsytetään täysin terästankeissa hyvän hedelmäisyyden säilyttämiseksi ja osa taas valmistetaan ja kypsytetään alusta asti perinteiseen tapaan tammitynnyreissä, jotta viiniin saadaan pyöreyttä ja voimaa.

Louis Jadot Les Petites Pierres Pinot Noir on taas klassinen kumppani kevyemmille liharuoille, pienemmälle riistalle, ankalle, kanalle. Voit kokeilla sitä viilennettynä myös rasvaiselle kalalle. Viini sopii loistavasti punaiseksi vaihtoehdoksi laadukkaaseen buffet-pöytään. Maku on punaisten marjojen sävyttämä ja raikkaan hapokas. Jälkimaussa suuhun palaa tuoksun mausteinen aksentti. Viini on klassinen esimerkki Pinot Noirista kanta-alueeltaan.

Bourgogne Pinot Noirin tuotantoalue on myös koko Bourgogne. Louis Jadot’n Les Petites Pierres Pinot Noirin rypäleet tulevat kolmelta eri alueelta: Côte d’Or, Côte Chalonnaise, Auxerrois. Näiden alueiden viinien erilainen luonne tuo hyvän tasapainon hedelmäisyyden, hapokkuuden ja tanniinien Les Petites Pierres’n sekoituksessa. Viinit käyvät terästankeissa, jonka jälkeen osa viinistä kypsyy tammitynnyreissä ja osa terästankeissa 9-16 kuukautta vuosikerrasta riippuen. Myös tammenkäyttö on riippuvainen vuosikerran tasosta.

Molempien viinien tekemiseen on käytetty vuosien saatossa kerättyä kokemusta ja suurta tunnetta viinin tuotantoa kohtaan. Katso tuottajan toiminnan esittelyvideo alta.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search