Kategoria Punaviini

Onko nyt jo syksyn tuntua ilmassa? Pikkuhiljaa illat kylmenevät ja punaviinin lämpöisyys alkaa taas maistua iltaisin monelle. Eettiset ja luomuviinit ovat erittäin kovassa huudossa tällä hetkellä ja on mahtavaa että viininrakastajat huomioivat tälläiset aspektit nykyään entistä helpommin.

Tällä viikolla halusimme nostaa viinin, joka edustaa nykyaista ja modernia viinituotantoa. Vallinaksi osuikin Alkon vakiovalikoimassa oleva Vintaen tuottama QP (15,49€). Maultaan viini on täyteläinen. Tumma marjaisuus jatkuu myös maussa ja sitä täydentää ja tasapainottaa kevyesti paahteinen tammisuus ja pirteä karpalomainen hapokkuus. Viinin tanniinit ovat selkeät, mutta jo pyöristyneet. Jälkimaku on pitkä ja tyylikkään mausteinen.

Viini on upea kumppani täyteläisille liharuoille. Sen seurassa viihtyvät esim. naudan pihvit ja fileet, lampaan paahtopaisti, sekä poron ja hirven paistit. Voit kokeilla sitä myös maanläheisten lihapatojen seuraksi. Mausteet ja lisäkkeet saavat olla yksinkertaisen tyylikkäitä esim. yrttejä ja sieniä.

QP on moderni Rioja-viini. Sekä alkoholi- että malolaktinen käyminen tehtiin viinissä terästankeissa. Käymisessä ei käytetty rikkidioksidia. Nämä takaavat viiniin moderniin tyyliin hyvän hedelmäisyyden. Viiniä kypsytettiin 16 kuukautta ranskalaisissa tammitynnyreissä, joista puolet olivat uusia. Tämän jälkeen viini kypsyi vielä yli 6 kuukautta pulloissa ennen myyntiä. Viini on tuotettu luomuna.

Ihanaa loppukesää ja nautinnollisia hetkiä viinien parissa!

Recent Posts

Start typing and press Enter to search