Kategoria Punaviini

Säät koettelevat Suomessa kesälomia ja auringonpalvojia. Kuitenkin sateella lasillinen punaviiniä piristää kummasti olotilaa lähes aina! Grilliviinejä on ollut esillä myös blogissamme tänäkesänä ja tällä viikkolla nostamme pöydälle luomua ja esittelemme Pares Bàltan Mas Elena punaviinin.

Mas Elena sopii hyvin erilaisten grilliruokien  ja esimerkiksi kyljysten ja possunkyljen kanssa. Se on erinomaista myös savustetulle lohelle ja kanaruoille. Viini on täyteläinen, hyvärakenteinen ja siinä on makeat tanniinit. Maussa tuntuvat metsämarjat ja paahtuneet aromit. Jälkimaku on miellyttävä, hedelmäinen ja pitkä.

Mas Elena on nimetty perheyrityksen vanhimman pojan Joan Cusinén enologi vaimon Maria Elenan mukaan. Viiniä on kypsytetty kahdeksan kuukauden ajan kaksi-kolme vuotta vanhoissa amerikkalaisissa ja ranskalaissa tynnyreissä. Viinin tuottaja Parés Baltan viinitalo on perustettu jo vuonna 1790 ja se on edelleen perheyritys. Cusiné Carolin perheen viinitarhat sijoittuvat viiteen kylään noin 10 kilometrin päähän Välimerestä, Penedèsin vaihtelevaan maastoon, laaksoihin ja vuoristoon. Monet viinitalon tuottamat viinit ovat täysin vegaanisia ja luomuja. Mas Elena on siis tuotettu erittäin ettisiä arvoja kunnioittaen.

Viinin voi tilata Alkon verkkokaupan kautta helposti hintaan 12,99€ tai tarkastamalla saatavuden myymälöistä Alko.fi- sivuston kautta!

Recent Posts

Start typing and press Enter to search