Kategoria Valkoviini

Mikä on paras pullokoko? Viiniä ostaessa usein käteen osuu tuo perus 0,75l pullo. Kuitenkin Alkonkin hyllyissä löytyy erinomaisia viinejä pienemmissäkin pulloissa. Wolfbergerin uutuus Pinot Blanc löytyy esimerkiksi 0,375l pullossa tällä hetkellä Alkon vakiovalikoimasta. Pullon koko on erinomainen vaikka kahdelle, ehkä treffi-iltaan?

Wolfberger Pinot Blanc soveltuu lohipiiraan, kanan, vaaleiden liharuokien sekä parsan kanssa nautittavaksi. Wolfberger Pinot Blanc on valmistettu lämpötilakontrolloiduissa terästankeissa. Alkoholikäyminen kestää noin 4-6 viikkoa, jonka jälkeen viini on saanut kypsyä hiivasakan kanssa 2-3 kuukautta. Viini on suodatettu sekä stabiloitu huhtikuussa ennen pullotusta. Viinin tuottaa Wolfberger Ranskan AC Alsacen alueelta. Rypäle viinissä on täysi  Pinot Blanc.

Maku on kuiva, hapokas, sitruksinen, persikkainen, hennon viheromenainen ja mineraalinen. Alkon hyllystä viinin saa hintaan 8.20€.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search