Kategoria Valkoviini

Rapujen aika on koittanut! Tähän aikaan vuodesta alkaa saapumaan kutsuja rapujuhliin tai omat järjestelyt alkavat olemaan jo päällä. Ravut tarvitsevat tietenkin seurakseen valkoviinin. Alkon tilausvalikoimassa onkin Vinultran tuottama Insight Sauvingon Blanc (14,86€), joka toimii rapujen ja muiden merenelävien kanssa erinomaisesti.

Insight viini on voimakkaan hedelmäinen, jota tasapainottaa raikas herukkainen ja sitruksinen hapokkuus. Viini jättää suuhun herkullisen ruokahalua herättävän pirteän jälkimaun. Blanc on upea kumppani meren eläville, äyriäisille ja jaloille kaloille. Ja kun tarjolla on vielä ruokaisampi ja tyylikkäs salaatti täydentää Insight menun erinomaisesti.

Muista, että Sauvignon Blanc on klassikko yhdistettynä vuohenjuuston ja siitä valmistettujen ruokalajien kanssa. Pirteässä raikkaudessaan se on myös mainio aperitiivi.

Insight Sauvignon Blanc tulee maailmankuululta Marlborough’n alueelta. Ilmasto-olosuhteet ovat alueella ainutlaatuiset. Pitkät ja valoisat kesät, jolloin päivällä on lämmintä ja yöllä viileää, luovat ihanteelliset edellytykset huippulaadukkaille rypäleille. Lämpimät päivät saavat aikaan hyvän hedelmäisyyden ja viileät yöt sitä tasapainottavan hapokkuuden. Viini valmistetaan täysin lämpökontrolloiduissa terästankeissa, jotta Sauvignon Blancin oma tyypillinen raikas aromaattisuus saadaan säilytettyä. Viini on myös kypsynyt hiivasakan päällä (sur lie) muutaman kuukauden makuominaisuuksien voimistamiseksi ennen pullotusta.

Insight Sauvignon Blancin tuottaa Vinultra, joka on uusiseelantilainen yksityisomistuksessa oleva viinintuottaja. Vinultra on erikoistunut viileän ilmaston lajikkeisiin, kuten Sauvignon Blanc, Dry Riesling, Pinot Gris, Gewurztraminer ja Pinot Noir. Vinultran viinintekijänä toimii Eveline Fraser, joka on yksi uuden maailman tunnetuimpia alallaan. Hän on aikaisemmin toiminut mm. Cloudy Bayn pääviinintekijänä.

Ihania rapukestejä ja muita kesäisiä iltoja!

 

Recent Posts

Start typing and press Enter to search