Kategoria Valkoviini

Viimeisimpänä lisäyksenä Alkoissa Vintae-viiniyhtymältä on kaksi ihanan raikasta Chileläistä viiniä Küdaw Nativo País ja Küdaw Pacífico Sauvignon Blanc. Viinit ovat siis espanjalaisen Vintae -viiniyhtymän chileläiset esikoiset. Vintae tuottaa Espanjassa viinejä 12 eri viinialueella, mutta nyt nämä viinimaailman kapinalliset ovat lanseeranneet ensimmäiset huomattavan laadukkaat chileläiset viininsä.

Küdaw Pacífico Sauvignon Blanc sopii erityisen hyvin yksinkertaisille kalaruoille ja herkullisille kasvisruoille. Viini on myös upea sinällään nautittuna. Casablanca Valley sijaitsee vain noin 70 kilometrin päässä maan pääkaupungista Santiagosta. Alueen
viinintuotanto sai alkunsa reilut kolme vuosikymmentä sitten ja nykyään se tunnetaan erityisesti valkoviineistään. Küdaw Pacífico Sauvignon Blancin rypäleet tulevat tarhoilta jotka istutettiin vuonna 1993. 90% viinistä käytettiin hyvin alhaisessa lämpötilassa terästankeissa ja sen jälkeen sitä kypsytettiin kolme viikkoa sakkojen päällä ja loput 10% viinistä käy ranskalaisessa tammessa ja
kypsyy sitten niin ikään kolme viikkoa sakkojen päällä.

Küdaw Nativo Pais sopii erityisen hyvin kevyille liharuoille ja juustoille. País-lajike tuli Chileen espanjalaisten kolonialistien myötä ja ensimmäiset País-köynnökset istutettiin Sauzalin alueelle, Mauleen. Lajikkeen parhaimmat ominaisuudet korostuvat Sauzalin maaperässä, Cordillera de la Costan itäisillä rinteillä. Nämä País-rypäleet tulevat arviolta 150-vuotiailta tarhoilta, joskin Chilessä vanhojen viinitarhojen ikää on vaikea määrittää tarkkaan dokumentaation puutteellisuuden vuoksi. Ikä voidaan kuitenkin arvioida sukupolvien välittämän perimätiedon perusteella. Nämä iäkkäät tarhat sijaitsevat vaikeakulkuisilla alueilla, piilossa muulta maailmalta.
Viini on valmistettu mahdollisimman luonnonmukaisesti. Viini on kypsynyt ranskalaisessa tammessa 10 kuukautta.

Molemmat viinit löydät kätevästi Alkon tilausvalikoimasta verkkokaupan kautta!

Küdaw Pacífico Sauvignon Blanc hintaan 15,99€

Küdaw Nativo País 20,99€

Recent Posts

Start typing and press Enter to search