Kategoria Valkoviini

Hanapakkauksia on tänä kesänä tulossa Alkon valikoimaan erinomainen kattaus ja tämän kesän hittituote Running Duck Chenin Blanc on yksi niistä! Viinillä on hauska tarina takanaan, sillä tuottajan Stellar Wineryn aluellaa on hyvin yleistä nähdä laumoittain ”juoksevia ankkoja” eli intialaisia juoksuankkoja. Ankkoja käytetään alueella tuholaistorjuntaan. Nämä veikeät linnut ovat olleet inspiraationa tunnetulle ankkaperheelle, johon kuuluu vakiovalikoimassa olevan hanapakkauksen  lisäksi Alkon tilausvalikoimassa olevat Running Duck WhiteRunning Duck Cabernet Sauvignon & Running Duck Merlot.

Viinin tuottaa Stellar Winery, joka on Etelä-Afrikan suurin luomuviinien tuottaja. Rypäleet viineihin tulevat Namaqualandin alueelta aurinkoisesta Western Capesta. Reilun kaupan sertifiointi on parantanut Stellar Wineryn työntekijöiden työ- ja elinoloja. Työntekijät omistavat myös yhtiöstä 26 prosenttia. Tukea on jaettu myös esimerkiksi alueen kouluille.

Tuottajan periaatteisin kuuluu vahvasti eettisyys. Running Duck Chenin Blanc antaakin meille kolme lupausta: luomuna viljelty, eettisesti tuotettu ja reilun kaupan periaatteita noudattava (Fair for Life). Viinin valmistuksessa ei ole käytetty eläinkunnasta peräisin olevia aineita, joten se sopii myös vegaaneille. Eli ehdottomasti kaikkien valkoviinin ystäville erinomainen vaihtoehto!

Maku viinissä on kuiva, raikas, sekä hedelmäinen, jossa hapokkuus on hyvässä tasapainossa. Jälkimaultaan viini on erittäin pirteä ja hedelmäinen ja siitä löytyy myös hentoa yrttisyyttä. Tuoksussa on herukkaisuutta, päärynäisyyttä sekä eksoottista hedelmää kuten passionhedelmää sekä greippiä. Väriltään viini on vaalean viherkeltainen.

Viini sopii erinomaisesti buffet-pöytään merenelävien sekä ruokaisien salaattien kuten vuohenjuustosalaatin kanssa nautittavaksi. Pakkaus on muotoiltu hauskasti ja se onkin mukava ottaa mukaan puistoon piknikille tai muihin kesän rientoihin! Ehdottomasti yksi viini, joka kannattaa maistaa tämän kesän aikana. Hanapakkauksena viinin hinta ei kipua litroissa taivaisiin, vaan on erittäin hyvä hintalaatu suhteeltaan tämän kahden litran pakkauksen saa ostettua Alkon hyllyltä hintaan 20,90€!

Mahtavia hetkiä tämän viinin kanssa!

Recent Posts

Start typing and press Enter to search