Kategoria Kuohuviini

Kesän tulo on ihanaa aikaa ja pienet sään ailahtelut kuuluvat siihen 😉 Kesän tuloa ja hamekelejä odotellessa voi oikein hyvin suunnitella jo tulevia kesäjuhlia ja tulevia puistopiknikkejä. Yksi tämän vuoden kesäjuomista Soligo Prosecco Brut tuntuu lähtevän monien matkaan Alkojen hyllyiltä. Kyseessä on erinomainen hinta-laatusuhde, sillä tämä kuohari kustantaa vain 10,90€ / 75cl!

Prosecco Brut valmistetaan 100% Glera-rypäleestä. Lajiketta nimitetään viinityypin mukaan myös Proseccoksi. Soligo Prosecco valmistetaan tankkikäymismenetelmällä. Käymisessä viinin lämpötila pidetään alhaisena ja käyminen hitaana, jotta viinin maksimaalinen hedelmäisyys saadaan säilytettyä. Soligo Prosecco Brut on tyylikäs ja hieman kevyempi valinta alkumaljaksi. Prosecco sopii hyvin myös kuohuviinicocktaileihin tuomaan raikkautta ja pirteyttä.

Soligo Prosecco Brut toimii  pienten suolaisten tai italialaistyyppisten antipastojen kera. Kannattaa kokeile myös ehdottomasti tuoreiden mansikoiden kera. Suositeltava tarjoilulämpötila: 6-8˚C. Maku on kuiva, kevyen kukkea ja siinä voi aistia myös ripauksen omenaa ja päärynää. Hyvä hapokkuus tukee viinin hyvää hedelmäisyyttä ja jättää suuhun pirteän raikkaan jälkimaun. Juoman tuoksu on intensiivinen ja siitä löytää hedelmäisiä ja kukkaisia aromeja.

Tuottaja itsessään on Cantina Colli del Soligo, joka on perustettu vuonna 1957. Viinitarhat sijaitsevat aivan Prosecco-alueen sydämessä klassisten alueiden Coneglianon ja Valdobbiadenen välissä.

Jos et ole vielä kokeillut kyseistä Proseccoa, niin suosittelemme erittäin lämpimästi!

Ihanaa kesää!

 

Recent Posts

Start typing and press Enter to search