Kategoria Samppanja

 

Vappu on niitä juhlia, johon kuuluu ehdottomasti aina samppanja. Vapun henkeen olemme valinneet vapun samppanjat yhden lempituottajamme valikoimasta, nimittäin Nicolas Feuillatten. Feuillatten tarina sopii mielestämme vapun henkeen. Alkujaan Nicolas Feuillatte (1928–2014) syntyi Pariisissa vahvaan liikemiessukuun. Perhe toimitti elintarvikealan tuotteita Pariisin ravintoloihin. Äiti liikkui sujuvasti Pariisin vaikutusvaltaisissa seurapiireissä. Suvun yrityksen jatkaminen ei kiinnostanut nuorta Nicolas Feuillattea, vaan hän tahtoi toimia itse, kokeilla ja uskaltaa. 1950-luvulla Feuillatte muutti New Yorkiin. Liikemiesvaistonsa avulla hän ennusti pikakahvin potentiaalin markkinoilla ja kohosi nopeasti kahvikaupan huipulle. Vuonna 1962 hänet nimitettiin Norsunluurannikon edustajaksi YK:ssa. Diplomaattiura nosti Feuillatten korkealle kansainvälisiin suhteisiin, ja hän loi itselleen laajan henkilökohtaisen verkoston.

Nelikymppisenä hän kyllästyi kultaiseen elämään ja myi Keskuspuiston asuntonsa Valentinolle ja muutti Australiaan valokuvauksen innoittamana. Kohtalokas puhelinsoitto muutti hänen elämänsä; hän oli perinyt 12 hehtaaria parasta maata Champagnen seudulta. Nicolas loi oman samppanjan ensin ystävilleen. Vuonna 1976 hän perusti yrityksen, Champagne Nicolas Feuillatten.

Nicolas Feuillatten tarina on inspiroiva, sillä se kiteyttää mielestämme hienosti nykyisen yrityksen sloganin: ”Champagne is for fun” ja sitä samppanjan ja elämän kuuluukin olla; hauskaa! Vappuna nautimme elämästä, tapaamme ihmisiä ja pidämme hauskaa. Siksi ehdotamme ehdottomasti kyseisen brändin tuotteita vapun tarjouluihin.

Nicolas Feuillatten tuotteita on hyvä kirjo tarjolla Alkon vakiovalikoimassa, kuin myös Alkon verkkokaupan kautta. Kesän kaksi uutuutta:

Nicolas Feuillatte 1/4 Champagne Brut (13,89€), joka on erittäin kuiva, hapokas, sitruksinen, kevyen keltaluumuinen, mineraalinen & hennon paahteinen. Toinen uutuus Nicolas Feuillatte 1/4 Rosè Champagne Brut (13,89€), on erittäin kuiva, hapokas, mansikkainen, limettinen, kevyen aprikoosinen, mineraalinen & paahteinen.  Samppanjat myydään pikkoloissa, joten pienemmälläkin hinnalla pääsee maistamaan upeaa samppanjaa, jotka myydään ihannissa pienissä takeissa. Nicolas Feuillatten One Four samppanjaa on käytetty terästankeissa, jonka jälkeen se on kypsynyt kolme vuotta 75cl pulloissa, joista se on vielä siirretty Piccolo pulloihin.

Kaksi muuta 0,75l pulloa Alkon vakiovalikoimassa, jotka sopivat erinomaisesti vapun rientoihin ovat klassinen Nicolas Feuillatte Réserve Champagne Brut (39,90€), jonka maku on selkeän hedelmäinen, pehmeän happoinen ja kevyen kermainen. Maistettavissa on myös omenankotaa, greippiä ja mineraaleja. Maun pituus tuo vielä juomasta esille pehmeän sitruksen ja hienoisen persikkaisuuden. Loppumaku on pitkä, tyylikäs ja eloisa.  ja Nicolas Feuillatte Rosé Champagne Brut (44,90€), jonka maku on tasapainoinen, raikas ja hedelmäinen. Tyylikäs jälkimaku tuo taas esiin mansikan ja kirsikan aromit.

 

 

Recent Posts

Start typing and press Enter to search