Kategoria Valkoviini

 

Viimeinkin ilmat alkavat olemaan aurinkoisempia ja kevät on viimein saapumassa. Kevään juhlimiseen tarvitaan tietenkin oma juoma, joka virittää tunnelmaan! Tämän viikon viininä haluamme nostaa yhtä ehdotonta suosikkiamme, täysin vegaanista luomuokuohuvaa Pares Balta Brut ”B”. Tämä kuohuva on hintalaadultaan erinomainen. Se sopii oikein hyvin juhlaan, kuin rauhallisempaan illanistumiseen. Se sopii myös mainiosti tapaksien seuraan ja ylipäätään tyylikkään pienen suolaisen seuraksi. Myös kesäinen piknik-kori täydentyy sillä juhlavaksi (vappua siis mielessäpitäen). Kokeile sitä myös sushin kanssa, koska kuka ei rakastaisi sushia?? Mikään ei voisi virkistää mieltä enemmän, kuin lasillinen (tai kaksi) tätä hienoa cavaa.

Maku on kuiva, mutta samalla hyvin hedelmäinen. Vahvaa hedelmäisyyttä tasapainottaa sopiva hapokkuus. Jälkimaku on tyylikäs ja virkistävä. Parés Balta Brut ”b” on valmistettu perinteisellä pullokäymismenetelmällä, joka on cavalle tyypillinen. Viini on saanut kehittyä sakan päällä (sur lie) pullossa 18 kuukauden ajan. Parés Balta Brut ”b” on väriltään kirkkaan vaalean keltainen. Tuoksussa aistit vahvaa hedelmäisyyttä, päärynää ja omenaa, mutta myös paahtuneita leipämäisiä sävyjä. Mikä parasta kyseinen cava löytyy lähes poikkeuksetta Alkon myymälöistä (10,98€ / 75cl)!

Jos olette seuranneet blogiamme, olette huomanneet varmasti muitakin Pares Baltan tuotteita esillä. Mutta tässä vielä pieni tietoisku Parès Baltan viinitalosta. Voit esitellä viinitietämystäsi tuottajasta samalla kuin nautiskelet cavaa auringossa. 😉 Parés Baltàn viinitalo on perustettu jo vuonna 1790 ja se on edelleen perheyritys. Cusiné Carolin perheen viinitarhat sijoittuvat viiteen kylään noin 10 kilometrin päähän Välimerestä, Penedèsin vaihtelevaan maastoon, laaksoihin ja vuoristoon. Tarhat sijaitsevat hyvin vaihtelevasti eri korkeuksilla merenpinnasta, 176 – 749 metrin välillä ja lisäksi niiden välissä on korkeita kukkuloita, minkä ansiosta viinejä viljellään niin välimerellisessä kuin mannerilmastossakin sekä niiden välimuodossa. Parés Baltà viljelee neljäätoista eri rypälelajiketta. Huolellisilla valinnoilla he saavat aikaan luonteikkaita, suuria viinejä. Talvisin yli tuhat lammasta laiduntaa viiniviljelmillä, joten keinotekoista lannoitusta ei tarvita. Koko Parés Baltàn tuotanto on sertifioitua luomutuotantoa ja viinit ovat myös vegaaneille sopivia. Tuotanto toteutetaan biodynaamisesti.

Aurinkoista kevättä!

 

 

 

Recent Posts

Start typing and press Enter to search