Kategoria Valkoviini

 

Pääsiäinen on aivan ovella. Reseptit pääsiäispöytään on kaikilla tietenkin jo hallussa? Uskallamme väittää, että monen menusta löytyy tänä viikonloppuna lammasta, tai muuta lihaisaa herkkua. Kuten jouluna haluamme helpottaa valinnanvaikeutta, kun kysymykseksi herää pääsiäispöydän viinit. Valitsimme pääsiäisen viiniksi kolme vaihtoehtoa, joista jokainen voi valita juuri oman makutottumuksen mukaisen ruokapöydän herkun. 😉

Tunnetko omaavasi kuninkaallisen ja majesteettisen maun?

Tällöin ehdotamme ehdottomasti Marchesi di Barollon Cannubi Barolloa. Barollo on ehdottomasti kuninkaiden viini ja viinien kuningas! Maultaan viini on täyteläinen, erittäin tanniininen ja hapokas. Monipuolista aromimaailmaa täydentää tyylikäs tammisuus. Viiniä on kypsytetty kaksi vuotta: osan ajasta perinteisissä isoissa Slavonialaisissa tammisammioissa ja osan ajasta 225 litran ranskalaisissa tammitynnyreissä. Pullotuksen jälkeen viini on levännyt vielä vuoden ennen myyntiin laskemista. Tuoksu on erittäin monipuolinen ja runsas. Voit erottaa siinä vahvaa tummaa marjaisuutta, hapankirsikkaa, mausteita, yrttejä ja nahkaa. Cannubi Barolo on klassisten liharuokien upea kumppani. Sen seurassa viihtyvät hienot naudan fileet ja pihvit maanläheisin metsäisin lisäkkein ja kastikkein. Se on hyvää seuraa myös porolle, hirvelle ja riistalinnuille. Voit kokeilla sitä myös yrttiselle lampaalle.  Hinta pullolle on hieman korkeampi, mutta majesteettinen maku joskus vaatii sen. Pullon hinta 54,90€ / 0,75cl.

Oletko kuitenkin enemmän boheemi ajattelija, joka ryhtyy syvällisiin keskusteluihin viinilasin ääressä?

Boheemille henkilölle ehdotamme Vintaen upeaa uutta vuosikertaa 2015 La Garnacha Salvaje del Moncayosta. Maku on keskitäyteläinen ja mehukkaan lämmin. Tuoksun kypsän marjaisten sävyjen ohella maussa on luumua ja makeahkoa mausteisuutta. Tanniinit ovat pyöreät ja pehmeät. Kokonaisuutta tasapainottaa viinin kypsän karpaloinen hapokkuus. La Garnacha Salvaje del Moncayo on kypsässä marjaisuudessaan hyvä seurustelu- ja naustiskeluviini. Se on hyvää seuraa myös runsaammille pastoille, kanalle, kalkkunalle, porsaalle ja ylipäätään kaikille vaaleammille liharuoille. Voit kokeilla sitä myös rasvaisen kalan kumppaniksi. Garnachaviininä se on myös mainio tapasten ystävä. Tarjoile viini hieman viilennettynä. Tämän viinin hinta on erinomainen sen makuun nähden. Pullon hinta 9,95€ / 0,75cl.

Vai oletko kaikkiruokainen, monipuolinen ja tilanteeseen kuin tilanteeseen uppoava?

Antiguas Reservas Cabernet Sauvignon on silloin sinun go to- viinisi pääsiäisenä! Maku on täyteläinen, lämmin, mehevä ja tasapainoinen. Aromeissa tulee esiin ennen kaikkea myös tuoksun mustaherukkaisuus ja mausteisuus. Jälkimaku on pitkä ja suklainen.  Antiguas Reservas Cabernet Sauvignon on klassinen lihaviini. Sen seurassa viihtyvät reilut pihvit, riista ja poro. Se on myös mainio kumppani kypsille ja voimakkaille juustoille. Pullon hinta on 12,49€ / 75cl.

Toivottavasti näiden vinkkien avulla saat rakennettua pääsiäisestä juuri sinun näköisen! Ihania ja rentouttavia pyhäpäiviä!

Terveisin Viikon Viini porukka!

 

 

 

 

Recent Posts

Start typing and press Enter to search