Kategoria Kuohuviini, Reseptit

Kaunis kesäpäivä kruunataan kuohuvalla! Kevyt melonisalaatti tuo virkistystä lämpimään kesäpäivään ja sopii hyvin Crémantin kaveriksi.

vk_31

Salaattiohje:

  • vihreää salaattia
  • melonia (n 800 g)
  • 200 g fetaa
  • n.20 kpl mustia oliiveja
  • 1 pieni sipuli

Revi salaatti, pilko jääkaappiviileä meloni, feta ja sipuli. Lisää päälle oliivit, vähän oliiviöljyä ja ripaus suolaa ja pippuria. Koristelle sitruunalla. Tarjoile hyvin viilennetyn kuohuvan kanssa!

Pinot Blanc -rypälelajikkeesta valmistettu Wolfberger Crémant d’Alsace Brut on kuiva, hedelmäinen, raikkaan hapokas ja laadukas kuohuviini arkeen ja juhlaan. Hienostuneena juomana se kohottaa tunnelmaa tavallisena kuumana lomapäivänäkin. Alkon vakiovalikoiman Wolfberger Crémant d’Alsace Brut 14,38€/plo (Alko nro 008814).

Crémant -kuohuviinit valmistetaan samalla menetelmällä kuin samppanja, joten se on laadukasta ja herkullista kuohuvaa joka sopii loistavasti kauniiseen suvipäivään. Skoolatkaamme myös sen kunniaksi, että Crémant d’Alsace -laatuluokitus täyttää tänä vuonna 40 -vuotta.

Wolfberger on Alsacen suurin viinintuottaja. Se on osuuskunta, joka koostuu 750 viljelijästä ja viinitarhoista noin tuhannen hehtaarin alueelta. Wolfberger perustettiin 1902 ja on sittemmin tuottanut kaikkia alueen viinityyppejä, mutta on erityisen tunnettu talo nimenomaan laadukkaista Crémanteistaan. Wolfberger olikin tämän suhteellisen uuden tyypityksen luojia vuonna 1976. Lisää tietoa Wolfbergeristä ja Crémanteista löytyy  täältä.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search